Το Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων στο πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Το Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων Αγρινίου θα είναι μεταξύ των 45 σχολικών μονάδων του δήμου Αγρινίου, όπου θα υλοποιηθεί για το σχολικό έτος 2023-2024, το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» σύμφωνα με απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 5620/22-9-2023) όπως ανακοίνωσαν τα υπουργεία Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας.

Να σημειώσουμε ότι, η υλοποίηση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2023-2024 θα εφαρμοστεί συνολικά σε 1658 Δημοτικά Σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα γεύματα που θα παρέχονται στα παιδιά θα είναι ισορροπημένα και θρεπτικά, σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. Θα παρασκευάζονται από τοπικούς προμηθευτές και θα παραδίδονται καθημερινά στα σχολεία. Η συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Όπως αναφέρουν τα υπουργεία τα σχολικά γεύματα, ως θεσμός που εφαρμόζεται στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών, συντελούν σημαντικά στην ενίσχυση της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας στη μαθητική κοινότητα και ταυτόχρονα βελτιώνουν τις μαθητικές επιδόσεις.

Τα σχολεία του δήμου Αγρινίου που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Σχολικά Γεύματα 2022-2023: