Άνοιξε για το κοινό η 2η έκθεση Αιτωλοακαρνάνων Εικαστικών

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Παρουσία πολλών φιλότεχνων έγιναν το βράδυ της Δευτέρας (25/9),τα εγκαίνια της 2ης Έκθεσης Αιτωλοακαρνάνων Εικαστικών στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου. Tιμώμενο πρόσωπο φέτος είναι ο ζωγράφος Γιώργος Σταθόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους γι΄αυτή την ξεχωριστή τιμή προς το πρόσωπό του.

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μαρία Παπαγεωργίου, ο Αντιδήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζώης, καθώς και πολλοί από τους ντόπιους καλλιτέχνες που συμμετέχουν με έργα τους στην ενδιαφέρουσα αυτή έκθεση.

Ο Γιώργος Σταθόπουλος

Ο Γιώργος Σταθόπουλος γεννήθηκε το 1944 στο χωριό Καλλιθέα Αγρινίου. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών από το 1966 έως το 1971 κοντά στους Γιάννη Μόραλη, Νίκο Νικολάου, Γιάννη Παππά και Δημήτρη Καλαμάρα. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει εικονογραφήσει εξώφυλλα για δίσκους και βιβλία. Έχει κάνει αφίσες και σκηνικά. Το έργο του κινείται στην περιοχή της ελληνικότητας και συνδυάζει υπερρεαλιστικά και εξπρεσιονιστικά στοιχεία σε μια απλοϊκή γραφή. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Η Χαρά Παπαθεοδώρου, καταξιωμένη Αγρινιώτισσα εικαστικός, με σημαντικό έργο και ακόμη πιο αξιοσημείωτη διαδρομή, υπήρξε τη δεκαετία του ΄80 η πρώτη δασκάλα ζωγραφικής στο τότε νεοϊδρυθέν Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου.

Με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης, επέστρεψε στον τόπο της, εκθέτοντας όχι μόνο τα δικά της έργα, αλλά και εκείνα των μαθητών της, φυλαγμένα με αγάπη και σεβασμό, στην έκθεση των Αιτωλοακαρνάνων εικαστικών. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η γεμάτη ευγνωμοσύνη δημόσια αναφορά της για τον αείμνηστο Θανάση Κιτσάκη και για το στίγμα που άφησε στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 22 Οκτωβρίου 2023.

Ώρες επισκέψεων:

Δευτέρα – Σάββατο 10 π.μ. – 1 μ.μ. & 6 – 9 μ.μ. Κυρ 11 π.μ. – 1 μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Παράλληλα, στον χώρο της έκθεσης, έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις:

-Σάββατο 7/10, ώρα 7.30 μ.μ. - 9.00 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ (Ξευγένης Γιώργος & Ξευγένη Νεφέλη) & Ζωντανή μουσική: Αφοί Κουτσουπιά

- Σάββατο 14/10, ώρα 8.00 μ.μ. - 9.30 μ.μ.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ (Θοδωρής & Θωμάς Κουτσουπιάς)

- Κυριακή 15/10, ώρα 11.00 π.μ. - 1.00 μ.μ.

“Αναλύοντας την τέχνη με ψυχολογική προσέγγιση”, Ψυχολόγος Πόπη Τσουφλίδου

- Κυριακή 22/10, ώρα 7.30 μ.μ..

Απονομή Βεβαίωσης Συμμετοχής