Η Ιόλη Χ. Σταυροπούλου (Τσάμη) στην προεπιλογή της Εθνικής Ελλάδας Κ15

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Στην προεπιλογή της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου Προ Κορασίδων Κ15, κλήθηκαν ενόψει του UEFA WU15 Development Tournament, οι νεαρές Αγρινιώτισσες παίκτριες της ΑΕΚ Μεσολογγίου, Ιόλη Σταυροπούλου με "ρίζες" από τα Καλύβια Αγρινίου και η Μαρία - Ραφαέλα Βασιλείου.

Η 15χρονη ταλαντούχα αθλήτρια Ιόλη Σταυροπούλου, που αγωνίζεται από την προηγούμενη χρονιά ως μεσοεπιθετικός στην ΑΕΚ Μεσολογγίου, είναι κόρη της Γυμνάστριας Αλεξάνδρας Παν. Τσάμη και του Χρήστου Σταυρόπουλου, πρώην αθλητή του μπάσκετ.

Να σημειώσουμε ότι, ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας, Γιώργος Παπακώστας κάλεσε για την προεπιλογή συνολικά 38 παίκτριες, με τις προπονήσεις να γίνονται το διήμερο 27 & 28 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο της ΕΛΠΕΝ, στα Σπάτα Αττικής.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ Μεσολογγίου για τις δυο παίκτριες, αναφέρει τα εξής:

«Με χαρά και περηφάνεια ανακοινώνουμε την κλήση των δύο παικτριών μας, Βασιλείου Μαρίας και Σταυροπούλου Ιόλης, στην προεπιλογή της Εθνικής Ομάδας προ κορασίδων Κ15 ενόψει του UEFA WU15 Development Tournament. Θέλουμε να τις συγχαρούμε και να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία!».

Όπως μας ανέφερε ο ιδρυτής και προπονητής της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ Μεσολογγίου, κ. Γιάννης Γουλής, η Ιόλη Σταυροπούλου είναι μια πολύ εξελίσσιμη παίκτρια, με πολύ καλά αθλητικά προσόντα και σίγουρα το μέλλον της ανήκει. Επίσης και η Μαρία - Ραφαέλα Βασιλείου, που αγωνίζεται στην άμυνα έχει τις δυνατότητες για να εξελιχθεί.

Ο κ. Γουλής μας επεσήμανε ακόμη ότι, σύντομα η ομάδα θα μετονομασθεί (αναμένεται επικύρωση από την ΕΠΟ) και από ΑΕΚ θα αναγράφεται πλέον ως "ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ", ενώ και την φετινή αγωνιστική περίοδο 2023 - 2024 θα αγωνίζεται στον 2ο όμιλο της Β' Εθνικής.

Μάλιστα, αυτή τη χρονική στιγμή η γυναικεία ομάδα βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας της, όπου συμμετέχουν πάρα πολλές παίκτριες κάθε ηλικίας, ενώ σήμερα Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στην πρώτη φιλική αναμέτρηση, ήρθε ισόπαλη 1-1 με τον Άρη Πατρών, παιχνίδι που διεξήχθη στο γήπεδο Ευηνοχωρίου.

ΙΟΛΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι, στις αρχές καλοκαιριού το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας του Μεσολογγίου είχε ανακοινώσει ότι, από τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2023– 2024, Πρόεδρος του σωματείου θα είναι η κυρία Αγγελική Ψαράκη η οποία εκλέχτηκε στην Γενική Συνέλευση τού συλλόγου, διαδεχόμενη τον κ. Βαγγέλη Καρακώστα, ο οποίος είχε διατελέσει Πρόεδρος του συλλόγου από το 2017.

Η κα Αγγελική Ψαράκη, δικηγόρος, δήλωσε σχετικά: «Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της πόλης μας, είναι έτοιμη να αναδειχτεί και σε αυτό σας θέλουμε όλους και όλες συμμέτοχους . Όλους και όλες δίπλα μας, να συμβάλλουμε ώστε να ανθίσει το γυναικείο ποδόσφαιρο στην πόλη μας, να προάγουμε τις αξίες μας μέσα από αυτή και να κάνουμε την Ομάδα μας, πρώτη ομάδα της πόλης. Με την ευχή η πορεία και η θητεία μας να είναι ανέφελη και επιτυχημένη, καλή αρχή και καλούς αγώνες».

Ευχόμαστε καλή και επιτυχημένη αγωνιστική χρονιά στην γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα του Μεσολογγίου!