Με μεγάλη συμμετοχή το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ» στο Αγρίνιο

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Με μεγάλη συμμετοχή αθλητών και ποδηλατών κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκε για 6η φορά από τη Γ.Ε. Αγρινίου, σήμερα Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ στην πόλη μου» με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.

Την οργάνωση των αθλητικών δράσεων είχε η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ μέσω της συγκεκριμένης εκδήλωσης στηρίχτηκε το σημαντικό έργο του νεοσύστατου Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Αιτ/νίας η «Ανεμώνη».

Σε μήνυμά της η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου αναφέρει:

«Οι στιγμές που ζήσαμε σήμερα όλοι μας στο κέντρο της πόλης είναι πραγματικά μοναδικές! Το 6ο «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ» έστειλε πολλαπλά και αισιόδοξα μηνύματα, όπως αυτά του εθελοντισμού, της προσφοράς και του «ευ αγωνίζεσθαι»! Είναι πραγματικά συγκινητικό και όμορφο να βλέπεις οικογένειες, μικρά παιδιά, αλλά και ανθρώπους όλων των ηλικιών να αγκαλιάζουν με τόση θέρμη τη μεγάλη αθλητική γιορτή της πόλης!

Φέτος στηρίξαμε την «Ανεμώνη» και αντλήσαμε δύναμη και αισιοδοξία από τους υπέροχους ανθρώπους της και τα μοναδικά παιδιά της!

Θερμές ευχαριστίες προς τους συνδιοργανωτές (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Δήμο Αγρινίου), τους εθελοντές, την Τροχαία Αγρινίου και το μεγάλο χορηγό (art4buildings), που στήριξαν ο καθένας με τον τρόπο του την προσπάθειά μας».

 

Την εκκίνηση για τους ποδηλάτες έδωσαν ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και η Πρόεδρος της «Ανεμώνης» Νίκη Πατσουράκη, ενώ την αντίστοιχη εκκίνηση για τους δρομείς και βαδιστές, έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Λάμπρος Δημητρογιάννης και οΠρόεδρος της ΓΕΑ Ανδρέας Μπρέσιακας.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα δίχως συναγωνιστικό χαρακτήρα, διανύοντας μια διαδρομή στο κέντρο του Αγρινίου, είτε ποδηλατώντας, είτε τρέχοντας, είτε βαδίζοντας. Πριν την έναρξη του αγώνα έλαβαν χώρα ειδικές αθλητικές δραστηριότητες για μικρά παιδιά από την ακαδημία Στίβου της ΓΕΑ υπό την καθοδήγηση του προπονητή μας Θέμη Μπάδα, ενώ η υπεύθυνη των τμημάτων Zumba και Aerombic του συλλόγου Ασπασία Κρικώνη, ανέλαβε την προθέρμανση του κοινού.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε πριν λίγες μέρες είχε τονίσει ότι: «Για ακόμη μια φορά ο Δήμος Αγρινίου είναι συνδιοργανωτής στο «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ». Φέτος είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, γιατί με τη συμμετοχή μας στον Αγώνα ενισχύουμε το σημαντικό έργο της «Ανεμώνης». Γι’ αυτό το λόγο καλέσαμε τους Αγρινιώτες και όχι μόνο, να κατέβουν στους δρόμους της πόλης και να αθληθούν, στέλνοντας παράλληλα και το μήνυμα της προσφοράς προς το συνάνθρωπο»

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος-Βοηθός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Αμαλία Βούλγαρη από την πλευρά της είχε υπογραμμίσει ότι:«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι πάντοτε αρωγός και συμπαραστάτης τέτοιων πρωτοβουλιών. Η συμμετοχή και η ανταπόκριση των πολιτών θα είναι πιο μαζική από ποτέ. ενώ ο κόσμος έχει αγκαλιάσει  με θέρμη τον αγώνα, αλλά και το σκοπό του».

Ο Πρόεδρος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, Ανδρέας Μπρέσιακας ανέφερε ότι:«Πρόκειται για μια μεγάλη αθλητική γιορτή του Αγρινίου, που στόχο έχει να γεμίσει το κέντρο της πόλης με παιδικά χαμόγελα, αναδεικνύοντας παράλληλα τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι, του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης».

Επίσης η Πρόεδρος του συλλόγου, Νίκη Πατσουράκη είπε: «Είμαστε χαρούμενοι διότι μέσα από το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ» δίνεται η δυνατότητα στην κοινωνία του Αγρινίου και όχι μόνο, να γνωρίσει και να ενισχύσει το έργο του Συλλόγου μας. Γιατί πολύ απλά ο αυτισμός δεν πρέπει να είναι ταμπού. Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές για την τιμή που μας κάνουν και αφιερώνουν το φετινό αγώνα στην «Ανεμώνη».