Ο Γιώργος Γρ. Τάγκαλος σε αγώνες τένις στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Ο συμπατριώτης μας Γιώργος Γρ. Τάγκαλος - Ψιλογιαννόπουλος το διήμερο 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2023, συμμετείχε ως διαιτητής-επόπτης γραμμών στους αγώνες τένις World Group I του "Davis Cup" όπου η Εθνική Ελλάδας, με τον Στέφανο Τσιτσιπά στη σύνθεσή της, αντιμετώπισε την Σλοβακία, τουρνουά  που διεξήχθη στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας.

Ο Γιώργος Γρ. Τάγκαλος - Ψιλογιαννόπουλος (με καταγωγή από τα Καλύβια Αγρινίου) μας ανέφερε συγκεκριμένα: «Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία που σίγουρα θα μου μείνει αξέχαστη γιατί συμμετείχα σε ένα τουρνουά  που έγινε σε ένα τέτοιο ιστορικό σημείο παγκοσμίως. Η εικόνα του Παναθηναϊκού Σταδίου με το γήπεδο τένις στην "καρδιά" του εντυπωσίασε τους επισκέπτες, αλλά και όλους όσους από εμάς εμπλεκόμασταν στη διοργάνωση. Κατά τη γνώμη μου, ήταν σίγουρα μια κορυφαία στιγμή του ελληνικού τένις και μια πάρα πολύ σημαντική στιγμή γενικά για τον ελληνικό αθλητισμό».

Ο Γιώργος Γρ. Τάγκαλος - Ψιλογιαννόπουλος είδε επίσης από κοντά τις προσπάθειες του διάσημου Έλληνα τενίστα, Νο 5 στον κόσμο, Στέφανου Τσιτσιπά και είπε ότι, παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, η ελληνική ομάδα ηττήθηκε με 3-1. Άξιο αναφοράς μάλιστα, είναι ότι μετά τους αγώνες ο Στ. Τσιτσιπάς ανακοίνωσε και μια μεγάλη δωρεά για τους πυρόπληκτους του Έβρου και για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας!

Πάντως, μπορεί να έχασε η ελληνική ομάδα για το World Group I, αλλά μετά από κλήρωση που έγινε θα παίξει ξανά για την επιστροφή της στο World Group I στην Αθήνα, τον προσεχή Φεβρουάριο, εναντίον της Ρουμανίας.

Όπως μας εξηγεί ο Γιώργος Γρ. Τάγκαλος – Ψιλογιαννόπουλος, μετά από αυτούς τους αγώνες στο ιστορικό Παναθηναϊκό στάδιο, μπορεί να ανοίξει η "πόρτα" ώστε να διοργανώσει ξανά η Ελλάδα ATP Challenger.

Ο ίδιος είχε συμμετάσχει σε ένα από τα μεγαλύτερα και βραβευμένα τουρνουά της Γερμανίας, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2023 στο Braunschweig, ενώ την ίδια περίπου περίοδο, έλαβε μέρος σε ένα ακόμη τουρνουά ATP Challenger, στην πόλη Zug, της Ελβετίας.

Ήταν μοναδική εμπειρία, με υπέροχα συναισθήματα, μας περιγράφει ο Γιώργος Γρ. Τάγκαλος – Ψιλογιαννόπουλος, όπως βέβαια και η συναναστροφή που είχε με τόσους συναδέλφους του (επόπτες γραμμών τένις) απ΄ όλο τον κόσμο. «Εννοείται ότι για μένα, έπεται και συνέχεια, με παρουσία ως διαιτητής και επόπτης σε διάφορα διεθνή τουρνουά ανά την υφήλιο…» μας λέει με ενθουσιασμό ο Γιώργος Γρ. Τάγκαλος – Ψιλογιαννόπουλος!

Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία!