Μουσική εκδήλωση στο λιμάνι της Ναυπάκτου

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ, 10 Σεπτεμβρίου, με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή του κοινού, εκδήλωση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος, με το γυναικείο μουσικό σύνολο "A Companhia Artistica", στο Ενετικό Λιμάνι της Ναυπάκτου.

Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Coastal Heritage Network - CoHeN στο Κάστρο της Ναυπάκτου (παραδοτέο Coastal Cultural Animation Programme, Π.Ε. 3.1.3) και συνδιοργανώθηκε με το Δήμο Ναυπακτίας. Το μουσικό σύνολο "A Companhia Artistica" ερμήνευσε με εξαιρετικό τρόπο γνωστά τραγούδια της Μεσογείου για τον έρωτα και τον θρήνο, συνεπαίρνοντας το κοινό σε ένα εξαίσιο μουσικό ταξίδι.

Το σύνολο αποτελούσαν οι: Πόλυ Νικολοπούλου, σοπράνο, Μαρία Νικολοπούλου, πιάνο (υπεύθυνη συνόλου), Μαρία Μεσσάρη, φλάουτο, Χριστιάνα Ζάρου, βιολί, Δήμητρα Κατσουλιέρη, βιολοντσέλο. Συμμετέχει ο Βασίλης Κωνσταντάρας, βαρύτονος και πλαισιώνουν χορευτικά οι Γαβριέλα Καραζάνου και Μαριέλενα Κατσιμεντέ. Συνθέτης - Ενορχηστρωτής, ο Νίκος Δημογιάννης.