Γιάννης Σελιμάς: Υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δημ. Τραπεζιώτη

Κυριακή 13 Αυγούστου 2023

Ο Προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου & Προστατευόμενων περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, Γιάννης Σελιμάς, από το Αγρίνιο, θα είναι υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό «ΑΓΡΙΝΙΟ Ανοιχτό & Πράσινο- Υπερκομματική Συνεργασία» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Αγρινίου, Δημήτρη Τραπεζιώτη. Στόχος του συνδυασμού, το Αγρίνιο να γίνει Βιώσιμη Πόλη και ο δήμος να αποκτήσει Ισχυρές Κοινότητες.

Ο Γιάννης Σελιμάς γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1977, από τον Αλέξανδρο Σελιμά από το Καινούργιο Τριχωνίδας και την Γιούλα Ράπτη από την Μπαμπίνη Ξηρομέρου, Καθηγητές της Τεχνικής Εκπαίδευσης, ανθρώπους της αξιοπρέπειας και της δημιουργίας.

- Μεγάλωσε στο Αγρίνιο, ασχολήθηκε με την τέχνη και τον αθλητισμό, τον μαθητικό συνδικαλισμό (αντιπρόεδρος 15μελούς στο Πολυκλαδικό Λύκειο με την ΠΑΜΚ και μέλος της μαθητικής επιτροπής του Μαθητικού Φεστιβάλ), ενώ αρίστευσε σε όλη την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Συμμετείχε ενεργά στις καταλήψεις του 1990 και τον σημάδεψε η δολοφονία του καθηγητή Τεμπονέρα, ενώ με μια παρέα συμμαθητών του 5ου Γυμνασίου Αγρινίου, δημιούργησαν  το 1990 το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ καθώς και την Μαθητική Επιτροπή Αγρινίου.

- Σπούδασε Περιβαλλοντολόγος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου πέρασε πρώτος και έλαβε υποτροφία, ενώ υπήρξε αντιπρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου «Α. Μυρογιάννης» ως ανεξάρτητος. Εξειδικεύτηκε στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό και τα οικονομικά του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου εξειδικεύτηκε στην Περιφερειακή Πολιτική και στην Διαχείριση Υδατικών Πόρων, ενώ πρώτευσε σε βαθμό αποφοίτησης.

Παράλληλα εργάσθηκε σε πανεπιστημιακά φροντιστήρια , διδάσκοντας περιβαλλοντική πολιτική, ενώ αργότερα εργάσθηκε ως Περιβαλλοντολόγος στην ΔΕΠΑ Α.Ε. σε θέματα περιβαλλοντικών οικονομικών και πιστοποίησης. Συμμετείχε στην ομάδα εργασίας για την διοργάνωση του 1ου Ανοιχτού Συνεδρίου της Νεολαίας.

- Εκπαιδεύτηκε σε θέματα Πληροφορικής, γνωρίζει Αγγλικά και εργάστηκε σε ΙΕΚ και σεμινάρια επιμόρφωσης. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία και στη συνέχεια εργάστηκε ως Επιστημονικός Σύμβουλος του Προέδρου της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Αιτωλοακαρνανίας, Θύμιου Σώκου, σε θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής και σχεδιασμού.

Έγινε Εργαστηριακός Συνεργάτης του ΤΕΙ Μεσολογγίου, διδάσκοντας Οικονομικά του Περιβάλλοντος και Αρχές Οικονομίας, ενώ συμμετείχε ως Τομεάρχης «Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής» στην Εθνική Επιτροπή Έμπνευσης και Διαλόγου για την Νέα Γενιά.

- Προσλήφθηκε με διαδικασίες ΑΣΕΠ, ως Σύμβουλος Διαχείρισης Περιβάλλοντος, στον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, ενώ δίδαξε στο Πρόγραμμα «Ησίοδος» τους αγρότες του νομού σε θέματα μεταποίησης , εμπορίας και πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων, καθώς και εκπαιδευόμενους του Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων Αγρινίου, σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης, Τουριστικής & Πολιτιστικής Πολιτικής.

- Βραβεύτηκε στον διαγωνισμό του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, με τίτλο «Ποια Πόλη Θέλουμε;». Το 2009 έγινε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, το 2015 ανέλαβε τη θέση του Συντονιστή, στο Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου -Ακαρνανικών Ορέων, ενώ το 2020 διορίστηκε Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Ιδρύματος " σε μνήμη Ιωάννη & Ελισάβετ Κάππα ".

Σήμερα ασκεί τα καθήκοντα του Προϊσταμένου, στη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου & Προστατευόμενων περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής, ενώ παράλληλα συμμετέχει ως μέλος, στην Ομάδα Τοπικής Δράσης  της Αιτωλικής Αναπτυξιακής και ως μέλος της Επιτροπής Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Θέρμου.

Στους στόχους της εκλογής του στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου βρίσκονται:

- Η περιβαλλοντική διακυβέρνηση των περιοχών Νatura 2000 του Δήμου Αγρινίου και η Βιώσιμη Ανάπτυξη τους

- Η αύξηση των θέσεων απασχόλησης και η κοινωνική πολιτική για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού

- Η πολιτιστική εξωστρέφεια και η βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη

- Η χάραξη πολιτικής για τους νέους, τα παιδιά και την οικογένεια στο Δήμο μας

Θα είναι τιμή του να εκπροσωπήσει τους κατοίκους στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, διότι τον πρώτο λόγο σε μια πολιτεία πρωταγωνιστών έχουν οι δημότες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το προσωπικό του ιστολόγιο: https://selimas.blogspot.com/

Και την σελίδα του στο Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=1389527927