Ηλίας Δρακόπουλος: Υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δημ. Τραπεζιώτη

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Ο Ηλίας Ι. Δρακόπουλος, από τα Καλύβια Αγρινίου, θα είναι υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό «ΑΓΡΙΝΙΟ Ανοιχτό & Πράσινο- Υπερκομματική Συνεργασία» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Αγρινίου, Δημήτρη Τραπεζιώτη.

Ο συγχωριανός μας Ηλίας Ι. Δρακόπουλος, μας δήλωσε συγκεκριμένα:

«Ανήκω και αγωνίζομαι για τον προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο,ένα πολιτικό χώρο που παλεύει για τις ανθρώπινες αξίες, για τα ιδανικά της ζωής μας, για το δημόσιο συμφέρον και τα κοινωνικά αγαθά, ως εκ 'τούτου θα είμαι παρών για την ρίξη με το κατεστημένο και την υπερφαλλάγγιση κάθε ευκαιριακής και προσωπικής φιλοδοξίας. Συμπαρατάσομαι με τον Δημήτρη Τραπεζιώτη για ένα Αγρίνιο αντάξιο της ιστορίας του,ένα  Αγρίνιο ανοιχτό και πράσινο για όλους μας».

Ο Ηλίας Δρακόπουλος του Ιωάννη γεννήθηκε στο Αγρίνιο και κατοικεί μόνιμα στα Καλύβια Αγρινίου. Είναι 44 ετών και παντρεμένος με την Βασιλική Αυγέρη, με την οποία έχουν αποκτήσει δυο κόρες. Είναι αγρότης με κύρια ενασχόληση την καλλιέργεια οπωροφόρων δέντρων. Δραστηριοποιείται επίσης στις τοπικές λαϊκές αγορές, προωθώντας τα προϊόντα του.

Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία!

Ο επικεφαλής υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου, Δημήτρης Τραπεζιώτης με τον συνδυασμό «ΑΓΡΙΝΙΟ Ανοιχτό & Πράσινο- Υπερκομματική Συνεργασία» κατά την πρόσφατη παρουσίαση του συνδυασμού, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ξεκινάμε λοιπόν Δυναμικά και Υπερκομματικά

Με γνώση και εμπειρία, οραματική σκέψη

Με ομάδα εργασίας και σχέδιο δράσης, γιατί ο Δήμος δεν είναι υπόθεση ενός μόνο ανθρώπου, χρειάζεται ομάδα εργασίας κι εμείς είμαστε κυρίως ΟΜΑΔΑ, που εργαζόμαστε συστηματικά και μεθοδικά εδώ και πολύ καιρό προκειμένου:

Να θρυμματίσουμε την επικοινωνιακή κρούστα που συγκαλύπτει την ανυπαρξία έργου ουσίας από τη σημερινή Δημοτική Αρχή και να ενημερώσουμε τους πολίτες για τα λάθη, τις αστοχίες, τις ανεπίγνωστες ενέργειες και τις επιλογές της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής που υπερβαίνουν τα όρια της νομιμότητας.

Να θέσουμε ένα όριο-τέρμα σε μια δημοτική πολιτική που διαπνέεται από μια αντίληψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρωχημένη, παλαιοκομματική, με στοιχεία καθεστωτικού αυταρχισμού που έχει ως μοναδική μέριμνα την οικοδόμηση ενός συστήματος και συνιστά ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΕΝΟ.

Να υπερασπιστούμε το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το δημόσιο συμφέρον και να εμβαθύνουμε την Τοπική Δημοκρατία.

Να προωθήσουμε την ενδοδημοτική αποκέντρωση για να ενδυναμώσουμε τις Τοπικές Κοινότητες και να κρατήσουμε ζωντανά τα χωριά μας τα οποία βιώνουν ερημιά και εγκατάλειψη, ενισχύοντας τα Τοπικά Συμβούλια από τα οποία αφαιρέθηκαν αποφασιστικές αρμοδιότητες και πλέον είναι χωρίς καμιά εξουσία.

Να ανοίξουμε μια οραματική και ελπιδοφόρα προοπτική για τον Δήμο μας, για να ξεκολλήσει αυτός ο τόπος από το τέλμα, την υστέρηση και την υποβάθμιση, για να σταματήσει ο κατήφορος γιατί ο Δήμος μας χάνει συνεχώς δυνάμεις και οδηγείται από ήττα σε ήττα».