Ποδηλατάδα προς τιμήν των 59 εκτελεσθέντων πατριωτών, στα Καλύβια 

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023 

Ποδηλατάδα στην οποία συμμετείχαν πολλοί μικροί και μεγάλοι φίλοι του ποδηλάτου, διεξήχθη σήμερα το απόγευμα στα Καλύβια Αγρινίου, με προορισμό το Μνημείο των 59 εκτελεσθέντων πατριωτών υπό των Γερμανών το 1944, μια εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργανώθηκε από την Τοπική Κοινότητα Καλυβίων.

Τα παιδιά όλων των ηλικιών που συμμετείχαν με μεγάλη χαρά, έδωσαν σήμερα το παράδειγμα, αφού στο Μνημείο, σε ένα ιστορικό χώρο θυσίας, κατέθεσαν δάφνινο στεφάνι και τραγούδησαν υπερήφανα τον Ελληνικό Εθνικό μας Ύμνο!

Η εκκίνηση δόθηκε από την κεντρική πλατεία Καλυβίων, ενώ οι διοργανωτές είχαν φροντίσει ώστε κατά τη διάρκεια της διαδρομής ενήλικες με ειδικά αναγνωριστικά γιλέκα να προσέχουν τους μικρούς ποδηλάτες. Όλοι έφθασαν με ασφάλεια στο Μνημείο και μετά από την ανάπαυλα επέστρεψαν στο χωριό, όπου η ποδηλατοβόλτα συνεχίσθηκε στον κεντρικό δρόμο και σε γειτονιές με τελικό τερματισμό την πλατεία. Όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας για λόγους ασφαλείας επιτηρούσε τη διαδρομή.

Στη συνέχεια, στην πλατεία Καλυβίων, πραγματοποιήθηκε δράση αναβίωσης παραδοσιακών παιχνιδιών και αθλοπαιδιών, με τα μικρά παιδιά να συμμετέχουν με ενθουσιασμό!

Αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών

Φωτογραφίες: Δημήτρης Αναστασίου, Άννα Μαρία Χρυσικού – Κακαζιώτη, Ρένα Κεραμιδά- Γαλανοπούλου, Μαριγώ Ζαπαντιώτη