"ΑΓΡΙΝΙΟ 2030"  - Συνδιαμορφώνουμε το μέλλον του τόπου μας

Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Με δημόσια ανακοίνωσή του ο κ. Νίκος Γκρίζης και ο ανεξάρτητος συνδυασμός που ηγείται υπό την επωνυμία «ΑΓΡΙΝΙΟ 2030» αναφέρει ότι θα συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, για τον Δήμο Αγρινίου. Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Θα ήθελα, ειλικρινά και εγκάρδια, να ευχαριστήσω συνεργάτες, φίλους και κυρίως τους εκατοντάδες συνδημότες μας για την άμεση ανταπόκριση τους στο κάλεσμα μας και την καθοριστική συνδρομή τους στο δύσκολο αλλά αναγκαίο εγχείρημα μας για την ολική αναδιάρθωση του Δήμου Αγρινίου.  

Σε συνέχεια λοιπόν της πρόσφατης δήλωσης μου, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω επίσημα την υποψηφιότητα του Ανεξάρτητου συνδυασμού μας για τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές.

Έπειτα από σειρά διαβουλεύσεων και καθημερινών συζητήσεων με συμπολίτες μας, αποφασίσαμε να καταγράψουμε τις παθογένειες, τις ελλείψεις και τα προβλήματα στοιχειοθετώντας σκέψεις και προτάσεις προς επίλυση τους.

Η πρωτοβουλία ίδρυσης του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συνδυασμού «ΑΓΡΙΝΙΟ 2030» δεν είναι απόρροια προσωπικών φιλοδοξιών αλλά επιβεβλημένη αναγκαιότητα, που πηγάζει και βασίζεται στις κοινές μας ανησυχίες και στις διαχρονικές δυστοκίες.

Όπως έχουμε ήδη καταστήσει σαφές, πρόθεση μας είναι η σύνθεση δυνάμεων και η σύμπραξη προσώπων με γνώμονα την προγραμματική σύγκλιση, την πολιτική πολυφωνία και την παραγωγική συνεννόηση, απεγκλωβισμένοι από την τοξικότητα και την διχαστική ρητορική.

Οδεύοντας επίσημα πλέον στην προεκλογική περίοδο δεσμευόμαστε ενώπιον των συνδημοτών μας να συμβάλουμε τα μέγιστα ώστε ο δημόσιος διάλογος να στραφεί στην προγραμματική διαβούλευση και στην ουσιαστική ανάδειξη των κρίσιμων προβλημάτων θέτοντας τους πολίτες στο επίκεντρο.

Η αβελτηρία που επήλθε τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Αγρινίου είναι αποτέλεσμα της αναποφασιστικότητας και των πολιτικών επιλογών της Δημοτικής Αρχής και δεν θα αναστραφεί με συμβιβαστικές παραδοχές, ευχολόγια και “παρασκηνολογία”. 

Βασική μας στόχευση και προτεραιότητα είναι με τη συνεπή στάση μας να αντιστρέψουμε την θεσμική αναξιοπιστία, που έχει υποστεί ο Δήμος μας καθώς οι συναπτές αποτυχίες στα υπαρξιακά στοιχήματα της πόλης που χάθηκαν κατάντησαν το Δημοτικό Συμβούλιο συμβιβασμένο διαχειριστή της καθίζησης και το Αγρίνιο φτωχό συγγενή της ευρύτερης περιοχής. 

Σε αυτή την θλιβερή πραγματικότητα απαντάμε στους συμπολίτες μας με ειλικρίνεια ότι αυτό δεν αποτελεί κανονικότητα και ότι υπάρχει και ο δρόμος του ορθολογικού σχεδιασμού, της βιώσιμης περιφερειακής  ανάπτυξης με ισχυρές τοπικές κοινότητες, του ψηφιακού μετασχηματισμού, της προσέλκυσης επενδύσεων για ένα Δήμο εξυπηρετικό, σύγχρονο και πράσινο.

Καλούμε ανοιχτά, ειλικρινά και με αίσθημα ευθύνης κάθε συνδημότη να συστρατευτεί μαζί μας με θετικότητα στην προσπάθεια μας για την ανατροπή των συσχετισμών με ένα διευρυμένο, πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο νίκης.

Φίλες και φίλοι, σε αυτό το  πολύ όμορφο και φιλόδοξο ταξίδι που ξεκίνησε πριν λίγους μήνες πορευτήκαμε με συνέπεια, ταπεινότητα και αισιοδοξία με σκοπό να ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ το μέλλον του τόπου μας, με προορισμό το Αγρίνιο του 2030 αναδιαμορφωμένο και πιο φωτεινό.

Με εκτίμηση

Νίκος Γκρίζης

Δικηγόρος