Στην Γεν. Συνέλευση της ΔΟΕ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών της Π.Ε. Αγρινίου-Θέρμου

Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Πραγματοποιήθηκε  στις 27, 28 και 29 Ιουνίου 2023, στην Αθήνα η 92η Τακτική Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ)  με τη συμμετοχή 485 Αντιπροσώπων από όλους τους Συλλόγους της χώρας. Τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου-Θέρμου εκπροσώπησαν 5 εκπαιδευτικοί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου-Θέρμου συμμετείχαν οι Ηλίας Παπαχρήστος , Μάρθα Σαράκη, Στέλλα Καραγιάννη (ΑΚΕ), Παναγιώτης Μυζήθρας (ΔΑΚΕ) και Κορδάτος Φώτης (ΑΣΕ). Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι:

«Παρά τα διαφορετικά ιδεολογικά υπόβαθρα των παρατάξεων οι διεκδικήσεις του κλάδου παραμένουν κοινές.

- Υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.

- Συνέχιση του αγώνα κατά της αντιεκπαιδευτικης αξιολόγησης

- Κατάργηση του νόμου 4823/21 και του νόμου Χατζηδάκη

- Μισθολογική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών

- Μόνιμοι διορισμοί σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων

- Εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών

- Σύσταση οργανικών θέσεων σε όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών

- Ωράριο νηπιαγωγών

- Διαπραγμάτευση για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Η ερχόμενη σχολική χρονιά θα είναι γεμάτη προκλήσεις και μόνο μέσα από τη συμμετοχή στα συλλογικά μας όργανα μπορούμε να υπερασπιστούμε όσα κατακτήσαμε ως κλάδος και να ξανακεδισουμε πίσω όσα μας στέρησαν.

Γι΄ αυτό λοιπόν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου - Θέρμου δεν επαναπαύεται, θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στην εκπαίδευση καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και θα ενημερώνει όποτε κρίνεται αναγκαίο».

Διεκδικήσεις με ομόφωνες αποφάσεις από δασκάλους εκπαιδευτικούς

Εκτός του οικονομικού απολογισμού και της έγκρισης προϋπολογισμού για το 2024, η Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας περιελάμβανε ενημέρωση αντιπροσώπων από τους αιρετούς στο Κ.Υ.Σ.Π.Ε., κριτική πεπραγμένων από τους αντιπροσώπους, τοποθετήσεις μελών αλλά και τον καθορισμό του διεκδικητικού πλαισίου και του προγράμματος δράσης.

Να σημειωθεί ότι η Γ.Σ. της ΔΟΕ έλαβε ομόφωνη απόφαση για συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας όπως και την περσινή χρονιά.