Δημοτικό Καλυβίων: Ένα παραμύθι για όλα τα παιδιά

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Μια ωραία πρωτοβουλία και μια συμβολική δράση έγινε χθες από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων, με κύριο μήνυμα "Δεν τα παρατάμε ποτέ και δεν ακούμε όσους μας λένε πως δε θα τα καταφέρουμε"…  Μια μαθήτρια διαβάζε στα ελληνικά και μια άλλη μετέφραζε στα Ρομανί, το παραμύθι " Ο μεγάλος αγώνας", γιατί όλα τα παιδιά είναι ίδια, αποδεχόμαστε όλους τους μαθητές!

Όπως μας πληροφορεί η Διευθύντρια του Σχολείου Καλυβίων, κα Βιβή Φέσσα, «…στα πλαίσια των σχεδίων κοινωνικής δράσης της σχολικής μονάδας, ασχολήθηκαν με τη σχολική διαρροή των μαθητών Ρομά. Συνεχώς όμως στις δράσεις που κάνουν στο σχολείο του χωριού μας, προσπαθούν να καλλιεργούν την αποδοχή στην διαφορετικότητα, τον αλληλοσεβασμό, να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των Ρομά μαθητών, γι' αυτό κι οι περισσότερες δράσεις έχουν βιωματικό χαρακτήρα ώστε να συμμετέχουν και τα παιδιά αυτά».

Ουσιαστικά ήταν μια υποστηρικτική δράση για τους Ρομά, στα πλαίσια ενίσχυσης της πρόσβασης και μείωση της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης από παιδιά και εφήβους, στην περιοχή μας.

Να αναφέρουμε ότι, το υπέροχο παραμύθι «Ο μεγάλος αγώνας», είχε παρουσιαστεί πρόσφατα μεταφρασμένο στα Ρομανί, από τους μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου από μικρούς μαθητές με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους και αφορούσε την μαγική ιστορία ενός βάτραχου που τα κατάφερε εκεί όπου όλοι οι άλλοι δεν μπορούσαν!