Ενθουσίασε η παράσταση «Νύχτα μαγικιά» και ο Ανδρέας Φούκας, στο "Ελληνίς"

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Ήταν πραγματικά μια «Νύχτα μαγικιά» για το αγρινιώτικο κοινό που παρακολούθησε χθες την εξαίρετη παράσταση στο θερινό ΣΙΝΕ "Ελληνίς" με μουσική και τραγούδια από τον Ελληνικό κινηματογράφο, που παρουσίασε η Πολυφωνική Χορωδία Ενηλίκων "Μελοέσσα" και αξιόλογοι μουσικοί και καλλιτέχνες, υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Π. Φούκα.

Μουσικές και τραγούδια που ταξίδεψαν νοερά τους θεατές, από τη Σμύρνη στα παραδοσιακά ακούσματα και το ρεμπέτικο, από τον Αττίκ στον Χατζιδάκι, από τον Μ. Θεοδωράκη στον Ξαρχάκο, αλλά και σε μουσικές νοσταλγικές, που άγγιξαν το νου και την καρδιά όλων όσων βρέθηκαν στη σπουδαία για τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, μουσική εκδήλωση!

Ο 23χρονος συμπατριώτης μας Ανδρέας Π. Φούκας, ήταν αυτός που ανέλαβε το κύριο βάρος να φέρει σε πέρας ένα δύσκολο εγχείρημα, δηλ. να διοργανώσει μια αξιοζήλευτη μουσική παράσταση, που πλησίασε αρκετά υψηλά επαγγελματικά στάνταρ, αλλά και να μεταφέρει μαζί με τους συνεργάτες του, το μήνυμα πως για να κτιστεί κάτι, απαιτείται πολύ δουλειά, προετοιμασία και προσήλωση στους στόχους που οδηγούν στην αψεγάδιαστη καλλιτεχνική δημιουργία και την καταξίωση.

Η καταπληκτική σε απόδοση Χορωδία "Μελοέσσα", η υπέροχη ορχήστρα αποτελούμενη από τους, Βασίλη Κοτρώτσο (μπουζούκι), Κάρπο Κουτσούμπα, Νεκτάριο Αποστολιώτη, Γιάννη Νικολαΐδη, Φώτη Γερόπουλο, Γιώργο Καρακώστα, Ανδρέα Βλαχογιάννη και Γιάννη Αυγέρη, οι οποίοι δούλεψαν εντατικά για αυτό το αποτέλεσμα, αλλά και οι σολίστ που ταξίδεψαν από μακριά για να χαρίσουν υπέροχες στιγμές, η Mezzo Soprano Τζένη Χατζηδήμου, ο λαϊκός τραγουδιστής  Σωτήρης Γκεβεντζές και ο Δρ Μουσικολογίας και Τενόρος, Δημοσθένης Φιστουρής. Μαζί με τους Δημήτρη Σαρρή, Σπύρο Παληγεώργο, Βέττα Μαυρίκα, Γιάννη Λαζούρα, Ράνια Πιτένη, την Ειρήνη Κοντούρη από την θεατρική ομάδα "ΠΡΟΖΑΚ" στην παρουσίαση, την χορωδό Στέλλα Καραγιάννη με τα εξαιρετικά κείμενα της παράστασης, αλλά και τον Ανδρέα Φούκα ως Μαέστρο, αλλά και τραγουδιστή στο μουσικό θέμα από την ταινία Serpico, καθήλωσαν και εντυπωσίασαν το κοινό, αφού στο τέλος της παράστασης όλοι οι θεατές όρθιοι τους καταχειροκρότησαν θερμά!

Ο Ανδρέας Π. Φούκας μας δήλωσε μετά την παράσταση: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο για την παρουσία του στην παράστασή μας! Θα ήθελα να ζητήσω ειλικρινά συγνώμη από όσους δεν μπόρεσαν να μπουν στο θέατρο, εύχομαι να μας δοθεί η ευκαιρία για μια δεύτερη παράσταση να μπορέσουν κι άλλοι να την παρακολουθήσουν !

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συνεργάτες μου, στα μέλη της Χορωδίας, τους μουσικούς, τους σολίστ, τους τεχνικούς μας, για την άρτια υποστήριξη, ο καθένας από το πόστο του! Ήταν μια νύχτα μαγικιά... Σε ένα από τα ομορφότερα θερινα σινεμά!!!

Καλή αντάμωση! Καλό καλοκαίρι!»

Η υπέροχη εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Καλλιτεχνοχώρι".  

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα σχόλια είναι σχεδόν διθυραμβικά, όπως:

- «Μαγική  η χθεσινή βραδιά!!! Εύγε στους φίλους  της μεικτής Πολυφωνικής Χορωδίας Ενηλίκων «Μελοέσσα» - "Καλλιτεχνοχώρι", κα Χατζηδήμου Τζένη  (mezzo sοprano) τον Σωτήρη Γκεβεντζέ και στους εξαίρετους μουσικούς!

Χαρά και συγκίνηση που η πόλη τίμησε τον πολυτάλαντο και ελπιδοφόρο νέο δημιουργό, μουσικό, ερμηνευτή και Διευθυντή της Χορωδίας Ανδρέα Φούκα!»

- «Ναι... πραγματικά... "Μια νύχτα μαγικιά στα θερινά τα σινεμά!" Μια υπέροχα συγκλονιστική βραδιά με πολύ δυνατές στιγμές!!! Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους!!!

Ένα ξεχωριστά μεγάλο μπράβο στον Ανδρέα Φούκα για την οργάνωση αυτής της μοναδικής συναυλίας,για την καταπληκτική χορωδία του και τους υπέροχους μουσικούς και τους φανταστικούς καλεσμένους του!!!».

«Πήγα, κυριολεκτικά τρέχοντας, μετά τη δουλειά.

Στο "Ελληνίς" Δημοτικός Κινηματογράφος είχαν εξαντληθεί τα εισιτήρια και οι θέσεις. Άκουσα και είδα τον Αντρέα  Andreas Foukas   ως μαέστρο (μαεστράρα,  μουρθε να βάλω τα κλάματα),

Τον Σωτήρη Γκεβεντζέ, να σείει δωρικές χορδές με τη φωνάρα του (τιμή που είναι συμπολίτης μας) την μαγευτική κυρία Τζένη, τη Χορωδία "Μελοέσσα", και τους καταπληκτικούς μουσικούς...

Άψογος ήχος και φωτισμός...

Τι να πω ρε παιδιά… Πολύ συγκινητική βραδιά για πολλούς λόγους.

Μακάρι οι Αγρινιώτες μουσικοί να μαζεύονται συχνά: Ανδρέα Φούκα μπράβο λοιπόν. Μπράβο σε όλους!» 

Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες!