Μ-Λ ΚΚΕ – Σωκράτης Ζαραβίνας: «Όλοι παρόντες»

Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Tο Μ-Λ ΚΚΕ συμμετέχει στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Στην Αιτωλοακαρνανία υποψήφιος θα είναι ο Σωκράτης Ζαραβίνας, ο οποίος διακρίνεται για τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες του καθώς και για την προσφορά του στον χώρο του πολιτισμού. Εκπαιδευτικός για πολλά χρόνια στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου Καλυβίων και εκ των ιδρυτών του Αθλητικού και Μορφωτικού Συλλόγου Αθλητικής Ένωσης Καλυβίων.

Η ανακοίνωση του κ. Ζαραβίνα:

«ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ!

Φίλες και Φίλοι,

Οι εκλογές της 21ης Μάη γίνονται μέσα σε κλίμα απόλυτης παρακμής, ξεφτιλίσματος και υποβάθμισης της ζωής μας.

Η Ακρίβεια, η Ανεργία, Η Διαφθορά και η Διαπλοκή καλπάζουν.

Όλα ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ . Ξεπουλήθηκαν Δ.Ε.Η., Υπηρεσίες, Λιμάνια, Αεροδρόμια, Δημόσια Περιουσία. Ακόμα και το Νερό. Όπου μυρίζει χρήμα, ΒΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙ, πέφτουν σαν τα κοράκια. Τεράστια Προνόμια στους καρχαρίες του πλούτου.

Έτσι αρπάνε το φαΐ των εργαζομένων. Γίναμε πολίτες – δούλοι του κράτους των τραπεζών. Γίναμε ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΙ! Διέλυσαν τα δημόσια νοσοκομεία, ξεχαρβάλωσαν με την Κεραμέως την Παιδεία. Φορολόγησαν τα πάντα και ξεκλήρισαν ήδη γεωργούς, ψαράδες και κτηνοτρόφους. Ν.Δ. και ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. κι από κοντά οι μονομάχοι Μητσοτάκης Α.Ε. και Τσίπρας ΕΠΕ με τον … πολλά ταλαντούχο Ανδρουλάκη, είναι πανέτοιμοι να συμπράξουν. Όλα χειροτερεύουν. Πρώτα έστησαν ένα προεκλογικό σκηνικό απάτης με Επιδόματα ψίχουλα, με «καλάθια» με «κουπόνια», με «αποστασίες» και μεταγραφές βουλευτών, με εκβιασμούς και διλήμματα, με κοκορομαχίες και ίντριγκες. Η Αντιπαράθεση είναι κάλπικη.

Η Ηθική Κατάπτωση, η Εγκληματικότητα βγήκε στην επιφάνεια. Ο Μητσοτάκης ζητά πρωί – βράδυ «κυβερνητική σταθερότητα». Έτοιμη και η «καραμέλα»: «για όλα φταίει το βαθύ κράτος».

Η κυβερνητική προπαγάνδα απίστευτη. Πλήρης αναισθησία για τα προβλήματα, τα όνειρα και το μέλλον των Νέων, που φεύγουν για το εξωτερικό.

Το θέμα του Πολέμου το ΄θαψαν. Μια ακόμη φορά σπέρνουν απάτη και τρόμο με τη θεωρία επιλογής «του μικρότερου κακού».

Έσβησαν ακόμη και το έγκλημα των Τεμπών. Στου κακού τη σκάλα που μας έφεραν ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί και δεν πρέπει να απουσιάσει.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΧΑΜΕΝΑ! ΘΑΡΡΕΤΑ – ΔΥΝΑΤΑ!

Για την Πραγματική Αριστερά Στήριξε Μ –Λ Κ Κ Ε

Για Πραγματική Αντιπολίτευση, Για να Δυναμώσει η Αντίσταση

Ψήφισε ΣΩΚΡΑΤΗ ΜΙΧ. ΖΑΡΑΒΙΝΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Σωκράτης Ζαραβίνας, Εκπαιδευτικός – Υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλ/νίας

Γεννήθηκε στα Γιάννενα και ζει στο Αγρίνιο από το 1966.

36 χρόνια Δάσκαλος στο Δημόσιο Σχολείο. 36 επίσης χρόνια συνδικαλιστής. Για 25 χρόνια ηγήθηκε του Φιλειρηνικού Κινήματος της περιοχής, με χιλιάδες αγωνιστικές εκδηλώσεις και πορείες.

Ίδρυσε δεκάδες πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους. Από το 1999 μέχρι το 2013 ήταν Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού, Κοινωνικής Στήριξης και Ενημέρωσης των Πολιτών “Ο ΜΑΚΡΥΓ ΙΑΝΝΗΣ” και Διευθυντής της εφημερίδας “Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ”. Δεκάδες άρθρα του δημοσιεύτηκαν στον τύπο.

Πραγματοποίησε ακόμη πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές με σπουδαιότερη τη “ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ… ΜΕ ΝΟΗΜΑ”  στον Ρ/Σ Ράδιο Ακαρνανία.

Είναι διπλωματούχος Προπονητής Ποδοσφαίρου, το οποίο υπεραγαπά. Συνέταξε τη Λαογραφική Μελέτη “Το Πεντάκορφο της Ορεινής Τριχωνίδας” . Ιδιαίτερα ασχολήθηκε με τον Λαϊκό Πολιτισμό και την Παράδοση. Τις έρευνες – μελέτες του “ Σεργιάνι στην Παράδοση”, “Βράδυ στην Παλιά Γειτονιά”, “Γάμος απ’ τα Παλιά”, “Το Πανηγύρι που χάσαμε”, “Στα Παλιά Παζάρια”, “Αναζητώντας την Ομορφιά στα Μονοπάτια της Παράδοσης”, κ.ά. τις παρουσίασε σε ανοιχτούς χώρους και σε Δρώμενα Θεατρικής Μορφής. Υπήρξε μέλος της διοίκησης του Πνευματικού Κέντρου Αγρινίου.

Το 2006 εκδόθηκε το βιβλίο του “Επικίνδυνη Αξιοπρέπεια”. Μαζί με το συνάδελφο και συναγωνιστή του Θόδωρο Λιαροκάπη, οδηγήθηκαν από τα αυταρχικά Κέντρα Εξουσίας στη μεγάλη Απεργία Πείνας των 32 ημερών του 2000, που συντάραξε το Πανελλήνιο.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2006 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου.

Είναι παντρεμένος με την αγρότισσα Αλε ξάνδρα Φαρμάκη κι έχει δυο γιους, καθηγητές Φυσικής Αγωγής. Τον Μιχάλη, Εκπαιδευτικό & Λυκειάρχη, Προπονητή Hand Ball, και τον Γιώργο, Ολυμπιονίκη & Προπονητή της Εθνικής Ελλάδος Hand Ball, Αξιωματικό του Λιμενικού. Έχει επίσης έξι εγγόνια.

Ο Άνθρωπος, ο Συνάνθρωπος (ιδιαίτερα τα παιδιά και οι νέοι), η Πόλη, ο Νομός και το Κοινωνικό Σύνολο ήταν και είναι καθημερινά στην πρώτη θέση του ενδιαφέροντός του.

Δεν δείλιασε ποτέ να Σ Υ Γ Κ Ρ Ο Υ Σ Τ Ε Ι με τα πάσης φύσεως, ονόματος και δύναμης συμφέροντα και κέντρα εξουσίας, με τα … “αρπακτικά” και τους φτηνούς πολιτικάντηδες, με τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Γραμματεία Αιτωλ/νίας, Μάης 2023