Καλύβια: Δωρεά φορητού απινιδωτή, από την Αντιπερειφερειάρχη Μαρία Σαλμά

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Τα Καλύβια επισκέφθηκε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, προκειμένου να παραδώσει στον Πρόεδρο της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρη Αναστασίου έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή, μια πολύτιμη συσκευή, που μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές.

Ο απινιδωτής είναι μια συσκευή που την χρησιμοποιεί όταν παραστεί ανάγκη εκτάκτου περιστατικού, ειδικά εκπαιδευμένο ιατρικό ή νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να καταφέρουν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή κατά την διάρκεια καρδιακής ανακοπής, επαναφέροντας τον κανονικό ρυθμό της καρδιάς.

Σε δήλωσή της η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλ/νίας, Μαρία Σαλμά, σημειώνει πως «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, συνεχίζουν έμπρακτα να υποστηρίζουν δράσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο, την προαγωγή θεμάτων υγείας αλλά και την χρήση σύγχρονων μέσων ώστε να σωθούν έγκαιρα ανθρώπινες ζωές».

Ο Πρόεδρος Καλυβίων Αγρινίου, Δημήτρης Αναστασίου ανέφερε επίσης:

«Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε σήμερα εμένα και τους συγχωριανούς μου. Με χαρά υποδεχτήκαμε την Αντιπεριφερειάρχη κα Μαρία Σαλμά, η οποία μας προσέφερε ένα δώρο ζωής. Ο απινιδωτής από εδώ και στο εξής θα είναι μόνιμα στο χωριό μας. Ένα μεγάλο μπράβο!»

Ο αυτόματος απινιδωτής είναι μια αυτόνομη συσκευή που λειτουργεί με μπαταρία και ηλεκτρόδια απινίδωσης ειδικά κατασκευασμένες, για την έγκαιρη αντιμετώπιση καρδιακών ανακοπών, ακόμα και από απλούς πολίτες (μη επαγγελματίες υγείας), σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.