Η γιορτή στο εξωκλήσι του Άι Γιώργη, στα Καλύβια (φωτο)

Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Με κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια εορτάστηκε και φέτος ο Άγιος Γεώργιος στο ομώνυμο εξωκλήσι που βρίσκεται λίγο έξω από τα Καλύβια, όπου το πρωί τελέστηκαν η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία μετ΄Αρτοκλασίας, παρουσία πολλών πιστών.

Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και του Αγίου και Αποστόλου Θωμά.

Πολλοί συγχωριανοί μας και επισκέπτες, τίμησαν την γιορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και όπως κάθε χρόνο στο χωριό μας, οι πιστοί  προσήλθαν να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα του  Αι Γιώργη και άναψαν ένα κερί για να τους προστατεύει και να τους χαρίζει υγεία…

Επίσης, αναβάτες με τα άλογά τους τηρώντας το έθιμο, ήρθαν στο εξωκλήσι και ζήτησαν την ευλογία του αγίου, ενώ έκαναν αρκετές φορές την διαδρομή περιμετρικά του μικρού ναού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον αύλειο χώρο του ναού γυναίκες και νεαρές κοπέλες του χωριού χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρισταμένους.

Επίσης, προσφέρθηκαν γλυκίσματα και αναψυκτικά, από τον Σύλλογο Γυναικών Καλυβίων «Η Δήμητρα». Γλυκά έφτιαξαν πολλές κυρίες του συλλόγου, ενώ και η κα Ευανθία Βασιλάκη, από την Τήνο προσέφερε γλυκίσματα!

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες και σε όλους τους συγχωριανούς μας!