Εκδηλώσεις για την 197η Επέτειο της «Μάχης του Ντολμά», στο Αιτωλικό

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου και η Δημοτική Κοινότητα Αιτωλικού διοργανώνουν εξαήμερες επετειακές εκδηλώσεις για την 197η  Μάχη του Ντολμά. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Τρίτη 28/2/2023

Ώρα 19:00 μ.μ. - «Παρουσίαση χρονικού της μάχης του Ντολμά», Ομιλητής Γ. Κομζιάς, δάσκαλος και συγγραφέας, συνοδεία παραδοσιακής μουσικής

Πνευματικό Κέντρο "Ευανθία Καρβέλη"

Τετάρτη 1/3/2023

Ώρα 19.30 μ.μ. «Παρουσίαση όπλων» - Σύλλογος «Ταξιάρχες» Αιτωλικό 

Ο Όμιλος Διαφύλαξης & Αναβίωσης της Ιστορίας του Αιτωλικού «Οι Ταξιάρχες» σας προσκαλεί να παραστείτε στην ομιλία με θέμα την ιστορική Μάχη του Ντολμά και την παρουσίαση της φορεσιάς και του οπλισμού των αγωνιστών του '21.

Στην εκδήλωση θα παραστεί ως κεντρικός ομιλητής ο Ιστορικός και Πρόεδρος της Διεθνούς Αδελφότητας Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων Μεσολογγίου, κ. Ιωάννης Μακρής καθώς επίσης και ο Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς & Οπλισμού ¨Ό ΛΙΑΡΟΣ¨ κ. Νικόλαος Βλαχόπουλος.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου στο Δημοτικό Κατάστημα Αιτωλικού

Πέμπτη 2/3/2023

Ώρα 19:00 μ.μ. «Θεατρικά δρώμενα – Χοροί» από το 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιτωλικού

Πνευματικό Κέντρο "Ευανθία Καρβέλη" 

Παρασκευή 3/3/2023

Ώρα 18:00 μ.μ. Παρουσίαση βιβλίου «Το πέταγμα του Σταυραετού» Εισηγητές Βάρρας Παναγιώτης, Τσιρογιάννη Μαρία, Καστανάς Κώστας.

Πνευματικό Κέντρο "Ευανθία Καρβέλη"  

Σάββατο 4/3/2023

Ώρα 11:00 π.μ. «Αγώνας Δρόμου θυσίας»

- Διαδρομή 7 χιλιομέτρων για τους ενήλικες

- Διαδρομή 1 χιλιομέτρου για τους ανήλικους

Δυτική παραλία Αιτωλικού

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την καθιερωμένη πομπή το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 ώρα 19:30 μ.μ. με εκκίνηση από τη δυτική παραλία Αιτωλικού. Με την λήξη της πομπής θα τελεστεί παράκληση στον Ιερό Νέο Παμμεγίστων Ταξίαρχων.

Την Κυριακή 5 Μαρτίου και ώρα 10:00 π.μ. θα τελεσθεί η Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η εκφώνηση του πανηγυρικού και ώρα 11:00 π.μ. η Πρωινή Πομπή τμημάτων παρουσία παραδοσιακών τμημάτων από διάφορα μέρη της Ελλάδας και Φιλαρμονικών.

Οι επετειακοί εορτασμοί θα ολοκληρωθούν ώρα 12:00 μ.μ. με την Επιμνημόσυνη Δέηση στον τόπο θυσίας και την κατάθεση στεφάνων.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου