Μάρθα Καλαντζή και Γεωργία Παντολέϊνα ¨κέρδισαν¨ το χειροκρότημα

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Κέρδισαν επάξια το θερμό χειροκρότημα του κοινού οι δυο συμπατριώτισσές μας Μάρθα Καλαντζή και η Γεωργία Παντολέϊνα, οι οποίες έχουν μάλιστα κοινές ¨ρίζες¨ από τα Καλύβια Αγρινίου και χθες βράδυ συμμετείχαν στο 6ο  Φεστιβάλ Θεατρικών Μονολόγων, στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου.

Οι δυο ερασιτέχνες ηθοποιοί, είναι μάλιστα ξαδέρφες και είχαν την ευκαιρία μέσα από τους ρόλους που ερμήνευσαν θαυμάσια, να ξεδιπλώσουν το θεατρικό τους ταλέντο, παρά τις απαιτήσεις και τις δυσκολίες που είχαν οι μονόλογοι επί σκηνής.

Η Μάρθα Καλαντζή από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου – Θέρμου «Κοσμάς ο Αιτωλός», παρουσίασε ένα κείμενο βασισμένο στο έργο «Γιοί και Κόρες» του Ιωάννη Καλαβριανού.

Την σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο Ιωάννης Ντίνος. Το κείμενο ήταν ένα δραματικό απόσπασμα το οποίο αποτελούσε τον απολογισμό μιας γυναίκας, η οποία αφιέρωσε τη ζωή της στο κυνήγι της αγάπης.

Στη συνέχεια, η Γεωργία Παντολέϊνα, η οποία έχει συμμετάσχει και άλλες φορές στο φεστιβάλ Αγρινίου, από την Θεατρική Ομάδα "AnAr", ερμήνευσε το ρόλο της της Πηνελόπης Δέλτα, από το κείμενο «Πριν το τέλος…»

Η σκηνοθεσία ήταν του Παναγιώτη Τσιρογιάννη. Στο έργο, η Πηνελόπη Δέλτα (Γεωργία Παντολέϊνα) αφηγείται την γνωριμία, τον θυελλώδη έρωτα και την ερωτική επιστολή που έστειλε στον Ίωνα Δραγούμη.

Επίσης, χθες Τρίτη (14/02) ο Γιώργος Καραγιαννόπουλος από την Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναιτωλίου «Χρήστος Καπράλος» παρουσίασε τον μονόλογο: «Ο Λόγος του Κολοκοτρώνη προς τους μαθητές στην Πνύκα» σε σκηνοθεσία Ευάγγελου Βαλμά.

Τέλος, ο Κώστας Κατσακιώρης από τον Πανευρυτανικό Σύλλογο Αιτωλοακαρνανίας, ερμήνευσε τον μονόλογο: «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λουριδά.

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαλέξης 

Η Μάρθα Καλαντζή παρουσίασε ένα κείμενο βασισμένο στο έργο «Γιοί και Κόρες»

 

Η Γεωργία Παντολέϊνα, ερμήνευσε το ρόλο της της Πηνελόπης Δέλτα, από το κείμενο «Πριν το τέλος…»