Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσολογγίου

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Πραγματοποιήθηκε χθες με επιτυχία η Γιορτή των Χριστουγέννων, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος, στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσολογγίου, με μουσική και μελωδίες από τον μαέστρο Σπύρο Χολέβα, με τον Ανδρέα Φούκα στο τραγούδι, τον Αλέξανδρο Γιαννή στο βιολί και με αφήγηση χριστουγεννιάτικων διηγημάτων!

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων του νομού μας με το Πνευματικό και Αθλητικό Κέντρο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και παρευρέθηκαν η Προϊσταμένη της Εφορείας, Δρ Ολυμπία Βικάτου, Αρχαιολόγος, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, καθώς και πλήθος κόσμου που πάντα συμμετέχει στις εκδηλώσεις και δράσεις της ΕΦΑ.

Ευχαριστίες εκφράζονται από την Ε.Φ.Α. Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος, προς τον μαέστρο Σπύρο Χολέβα και τους μουσικούς του, κ. Ανδρέα Φούκα και κ. Αλέξανδρο Γιαννή, στο Πολιτιστικό Εργαστήρι Ι.Π. Μεσολογγίου και το τμήμα Φιλαναγνωσίας, με αφηγήτριες τις Φανή Πρεμέτη, Λιάνα Καραγιάννη, Ελευθερία Τσακανίκα, Νεκταρία Σύρου και τον Γρηγόρη Σαρβάνη, που ανέγνωσαν αποσπάσματα έργων των Μυριβήλη, Παπαδιαμάντη, Καρκαβίτσα, Νιρβάνα και Κόντογλου, στον Πρόεδρο κ. Δ. Καζανά, στον αντιπρόεδρο κ. Δ. Δημητρόπουλο και σε όλα τα μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ Αιτωλοακαρνανίας - Λευκάδος για την χορηγία τους, καθώς και το ζαχαροπλαστείο «Λύρος» για την προσφορά γλυκισμάτων.

Μουσική, μελωδίες και ήχοι ¨ζέσταναν¨ την ατμόσφαιρα στο χώρο του Ξενοκράτειου Αρχαιολογικού Μουσείου, το οποίο μάλιστα συμπλήρωσε έναν χρόνο λειτουργίας, εισάγοντας το κοινό στο "πνεύμα" των Χριστουγέννων και μεταφέροντάς το σε κλίμα εορταστικό!