Ο Ανδρέας Φούκας με την ορχήστρα «Rebelo» στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Ο συμπατριώτης μας αξιόλογος μουσικός και τραγουδιστής, Ανδρέας Π. Φούκας μαζί με την ορχήστρα ποικίλης Ελληνικής μουσικής «Rebelo» είχαν την τιμή να συμμετάσχουν και να εμπλουτίσουν μουσικά, το θεατρικό έργο «Έναστρος Ουρανός», που παρουσιάστηκε στα τέλη Ιουνίου στο Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Προηγήθηκε πρόσκληση της θεατρικής ομάδας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά προς την ορχήστρα «Rebelo» όπου συμμετέχει ο τραγουδιστής Ανδρέας Π. Φούκας με συμφοιτητές του από το πανεπιστημιακό τμήμα Μουσικολογίας της Άρτας, ώστε να παρουσιάσουν την συγκεκριμένη μουσικοθεατρική παράσταση!

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην 35η Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς προκειμένου εμψυχώσει τους συμμετέχοντες και τους συντελεστές της εκδήλωσης η οποία, με τίτλο «Μνήμες Μικρασίας» φέτος ήταν αφιερωμένη στην θλιβερή επέτειο συμπλήρωσης 100 ετών από την Μικρασιατική καταστροφή.

Οι προσωπικές ιστορίες μιας παρέας φοιτητών, τα όνειρα τους, οι συγκρούσεις τους, η αγάπη, εμπλέκονται με σημαντικά κοινωνικά ζητήματα όπως τη φτώχεια, την προσφυγιά και τις διαψεύσεις των οραμάτων ενός λαού που βιώνει τη μεγαλύτερη καταστροφή της ιστορίας του, τη Μικρασιατική καταστροφή του 1922 και τις επιπτώσεις της.

Οι συντελεστές της παράστασης ήταν οι:

ΔΙΑΣΚΕΥΗ–ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

MOYΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΟΥΚΑΣ, ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

ΟΡΧΗΣΤΡΑ: ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ «REBELO»

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ 

ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΟΛΩΝ

ΑΓΓΕΛΟΣ: ΠΕΤΡΟΣ ΖΕΡΒΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ: ΠΛΑΤΩΝ ΣΑΡΑΝΤΙΔΗΣ

ΠΑΤΕΡΑΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΙΤΣΙΔΗΜΑΣ

ΜΗΤΕΡΑ: ΟΛΓΑ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗ

ΔΑΦΝΗ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΑΛΟΔΗΜΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΛΣΑΜΗΣ

ΛΕΝΑ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΡΕΖΙΑ

ΣΤΕΛΛΑ: ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

ΜΑΡΙΟΣ: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΛΕΥΡΗΣ

ΑΛΙΚΗ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΟΝΤΡΙ 

ΠΑΣΠΑΤΗΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΙΜΟΦΤΕ