Αγρίνιο: Παράταση της έκθεσης «Μνήμη Κ. Χατζόπουλου»

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου ενημερώνει για την παράταση της έκθεσης «Μνήμη Κ. Χατζόπουλου» έως τις 15 Οκτωβρίου, μετά από επιθυμία πολλών συμπολιτών.

Να υπενθυμίσουμε ότι, η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, οργάνωσε και παρουσιάζει την επετειακή έκθεση «Μνήμη Κ. Χατζόπουλου» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Αγρινίου για το «Έτος Χατζόπουλου» με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατό του.

Η έκθεση που παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη με τίτλο «Μνήμη Κ. Χατζόπουλου» μας ταξιδεύει στους σταθμούς της προσωπικής και συγγραφικής του πορείας. Πρωτοποριακός διανοούμενος, ποιητής, πεζογράφος, κριτικός, μεταφραστής. Μία κορυφαία προσωπικότητα των Νεοελληνικών Γραμμάτων σε τέσσερις διαφορετικές εκφάνσεις της τέχνης του λόγου.

Ο Κωσταντίνος Χατζόπουλος με το διεθνές κύρος και το αδάμαστο πνεύμα, ο διαχρονικός και τόσο σύγχρονος, αποκαλύπτεται στην ξεχωριστή αυτή έκθεση μέσα από έργα τέχνης, κείμενα, χειρόγραφα και προσωπικά αντικείμενα. Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στον Αγρινιώτη με την διεθνή ακτινοβολία.

Επισκέψεις: 

Τρίτη έως Σάββατο 10:00-13:30 & 18:00-21:00,

Κυριακή 11:00-14:00, Δευτέρα κλειστά

Η είσοδος επιτρέπεται με βάση τον μέγιστο προβλεπόμενο αριθμό επισκεπτών στους εκθεσιακούς χώρους. Οι επισκέπτες οφείλουν να συμμορφώνονται με τα μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό της διάδοσης του COVID-19.