Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του βομβαρδισμού του Αγρινίου

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας, κ. Δαμασκηνό επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του βομβαρδισμού του Αγρινίου, που έγινε τη Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου 1941.

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο, έξω από το κτίριο της πρώην Τράπεζας της Ελλάδος, στην οδό Αναστασιάδη 1, στο Αγρίνιο.

Στεφάνι κατέθεσαν ο Αντιδήμαρχος, Ιωάννης Φαρμάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής, Δ.Γαλαζούλας, η εκπρ. Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών  Αλίκη Σταμούλη, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστρτάτων Σωμάτων Ασφάλειας, Δημήτριος Τσούνης, εκπρόσωποι των οικογενειών Μουμουγιάννη, Τόντου και Λαμπράκη. 

«Τιμούμε τη μνήμη των Αγρινιωτών αγωνιστών στο σημείο που κατέβαλαν  βαρύ τίμημα αίματος. Ας είναι αιωνία η μνήμη όλων εκείνων που θυσιάστηκαν για να πνέει στον τόπο μας άνεμος ελευθερίας», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου, Ιωάννης Φαρμάκης. 

Στη σημασία της ημέρας αναφέρθηκε ο εκπαιδευτικός Σπύρος Αδάμης: «Πρόκειται για μια ακόμη ιστορική στιγμή για το Αγρίνιο. Πέρασαν  δεκαετίες για να ακουμπήσουμε την ιστορική επέτειο και να τιμήσουμε του ήρωες. Πρέπει να μιλήσουμε  στα παιδιά μας και να διηγηθούμε την ιστορία εκείνων που πλήρωσαν την ελευθερία του τόπου  με τη ζωή τους».

Τιμές απέδωσε η  Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.