"Το παραμύθι της Λίμνης" παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Καλυβίων

Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων η σχολική κοινότητα είχε την μεγάλη χαρά να φιλοξενήσουν τις εξαιρετικές εκπαιδευτικούς κα Γλυκερία Βαζούκη, Κοινωνική Λειτουργό και την κα Λαμπρινή Βελούδα, Οικονομολόγο από το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Αγρινίου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.).

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου τους "Το παραμύθι της Λίμνης" επισκέφτηκαν το σχολείο του χωριού μας, διάβασαν στα παιδιά κι αλληλεπίδρασαν μαζί τους με εκπαιδευτικές δραστηριότητες που ακολούθησαν. Μίλησαν για τους μύθους της λίμνης Τριχωνίδας, για την αγάπη, τη διαφορετικότητα, τη φιλία, την ενσυναίσθηση και πρόσφεραν μια αξέχαστη εμπειρία στους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς. Το παραμύθι που προέκυψε μέσα από μια άριστη συναδελφική – συνεργατική σχέση, συνέγραψαν οι κυρίες Γλυκερία Βαζούκη και Λαμπρινή Βελούδα, με πολύ ωραία εικονογράφηση από την κα Χρύσα Πιστιόλα, το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται με αφηγηματικό και διαδραστικό τρόπο, σε μαθητές σχολείων του Αγρινίου.

Στο εξώφυλλο του βιβλίου οι δυο συγγραφείς αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Πλοκή φανταστικών και αληθινών γεγονότων μέσα από μύθους και παραδόσεις της περιοχής, μας ταξιδεύουν από το χθες στο σήμερα , στην πολυαγαπημένη λίμνη του νομού, την Τριχωνίδα μας.

Στο ταξίδι αυτό σας παρουσιάζουμε αξίες, συναισθήματα, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά στοιχεία της περιοχής μας, ώστε μικροί και μεγάλοι να δουν μέσα από τα μάτια μας την ομορφιά και τον πλούτο της Τριχωνίδας. Ευχή μας να αποχτήσει την τιμή και την δόξα που της αξίζει και να γίνουν τα σχολεία μέντορες αξιοποίησης και ανάδειξης της μοναδικότητάς της».

Η Διεύθυνση, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, ευχαριστούν πολύ τις κυρίες Γλ.Βαζούκη και Λ. Βελούδα!

Η ιστοσελίδα του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων:

https://dim-kalyv-new.ait.sch.gr/index.php