Επίσκεψη της Πυροσβεστικής στο Δημοτικό Καλυβίων

Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Χθες Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων δύο αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου και εκπαίδευσαν τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου σε θέματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των σεισμών.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών καθώς και για τον ρόλο που επιτελεί καθημερινά η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο Ανθυποπυραγός Κωνσταντίνος Νίτσας και ο Αρχιπυροσβέστης Μιχάλης Στίγκας, παρουσίασαν τον εξοπλισμό του πυροσβεστικού οχήματος, μίλησαν για θέματα προστασίας από πυρκαγιές, φυσικές καταστροφές ή άλλα συμβάντα και γενικότερα για τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται σε έκτακτα γεγονότα. Επίσης οι μαθητές ενημερώθηκαν για τον αριθμό 199, που καλούμε σε κάθε εκδήλωση πυρκαγιάς.

Η ενημέρωση εκτός των άλλων, περιελάμβανε και πρακτική, αφού ακολούθησαν, δοκιμαστική πυρόσβεση με νερό και κράνος και πυρόσβεση με πυροσβεστήρα διοξειδίου του άνθρακα, ενώ όλα τα παιδιά ανέβηκαν στο πυροσβεστικό όχημα.

Ο ενθουσιασμός όλων εκπαιδευτικών και μαθητών ήταν πολύ μεγάλος!

Η Διευθύντρια κα Νεκταρία Μέρδη, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων, ευχαριστούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου για την άμεση ανταπόκριση και εύχονται στο προσωπικό της καλή δύναμη στο σημαντικό και δύσκολο έργο τους!

Η ιστοσελίδα του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων:

https://dim-kalyv-new.ait.sch.gr/index.php