Εκπαιδευτικές δράσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Ο προγραμματισμός εκπαιδευτικών προγραμμάτων της δεύτερης εκπαιδευτικής περιόδου (Φεβρουάριος-Ιούνιος 2024) ολοκληρώθηκε. Σαράντα τρεις (43) σχολικές ομάδες επιλέχθηκαν από ένα σύνολο διπλάσιου αριθμού αιτήσεων που κατατέθηκαν στο Κ.Ε.ΠΕ.Α. Μεσολογγίου ώστε να υλοποιήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα δια ζώσης στην έδρα του Κ.Ε.ΠΕ.Α. και σε επιλεγμένα περιβαλλοντικά πεδία του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Ξεκινώντας με το πρώτο μας πρόγραμμα την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου και μέχρι τις 6 Ιουνίου, θα έχουμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) Μεσολογγίου μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς σχεδόν από κάθε γωνιά της χώρας: την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά, τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, την Καστοριά, την Ημαθία, τη Λάρισα, τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα, την Αττική, την Άρτα, την Πάτμο, την Άνδρο κ.ά., αλλά και την Ηλεία, την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία, τις Π.Ε. της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τους διευθυντές/ντριες και συντονιστές εκπαιδευτικούς των σχολικών ομάδων αλλά και τη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας και λοιπών φορέων της πόλης οργανώθηκε η παραμονή των μαθητικών ομάδων στην πόλη μας ώστε, πέραν της εκπαιδευτικής εμπειρίας που θα λάβουν στα φυσικά περιβάλλοντα του τόπου μας και στο πλαίσιο υλοποίησης των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων, να επισκεφτούν στον ελεύθερο χρόνο τους και κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ι.Π. Μεσολογγίου μεταξύ άλλων τον Κήπο των Ηρώων και το Ιστορικό Μουσείο της πόλης, την οικεία Τρικούπη, το Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Χαρακτικής Βάσως Κατράκη.

Λαμβάνοντας υπόψη την εκφρασμένη και γενική επιθυμία εκπαιδευτικών και μαθητών να συμμετέχουν στις δράσεις μας αλλά και τον πολύ μεγάλο αριθμό των αιτημάτων που δεχόμαστε κάθε χρόνο για συμμετοχή στα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, παράλληλα με την αναγκαιότητα καλλιέργειας περιβαλλοντικής αγωγής και εφαρμογής της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία στο Ελληνικό Σχολείο, δεσμευόμαστε να ενεργήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο ώστε να αμβλύνουμε τις δυσχέρειες (στελέχωση, χρηματοδότηση κ.ά.), που μας αναγκάζουν εκ των πραγμάτων να περιορίζουμε τόσο τον αριθμό των δράσεών μας όσο και τον αριθμό των συμμετεχόντων σε αυτές. Ταυτόχρονα, επιθυμούμε να εκφράσουμε τόσο τις ευχαριστίες μας για την εμπιστοσύνη των εκπαιδευτικών και των στελεχών της εκπαίδευσης στο παρεχόμενο έργο του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Μεσολογγίου, όσο και την ευγνωμοσύνη μας προς τους μαθητές για το ουσιαστικό ενδιαφέρον και την αγάπη τους για τη βιωματική εκπαίδευση που παρέχεται στα Κ.Ε.ΠΕ.Α., διατηρώντας πάντα το θεσμό αυτό στην κορυφή της εκπαιδευτικής πυραμίδας στη χώρα μας.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Μεσολογγίου: 

http://kpemesol.sch.gr/