Ημερίδα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αγρινίου, με τον μαραθωνοδρόμο Παναγιώτη Καραΐσκο

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αγρινίου διοργανώνει ημερίδα το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 19.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, με κύριο ομιλητή τον Μαραθωνοδρόμο και Πρωταθλητή Ελλάδας, Παναγιώτη Καραΐσκο με θέμα: "Αθλητισμός, σωματική και ψυχική υγεία".

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος στέφθηκε νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου 2023 ως ο πρώτος Έλληνας στον 40ό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και αγωνίζεται τους τελευταίους μήνες με τα χρώματα του Ηρακλή, τον ιστορικό σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στην Αθήνα, από μικρή ηλικία ασχολήθηκε και του άρεσε ο αθλητισμός και στα παιδικά του χρόνια ξεκίνησε το τζούντο, αλλά και στη συνέχεια το ποδόσφαιρο.

Η πρώτη επαφή με το τρέξιμο για τον Παναγιώτη Καραΐσκο ήρθε το 2013, εντελώς τυχαία και απρόσμενα, όπως λέει και ο ίδιος.«Και με κέρδισε κατευθείαν, γιατί όταν τερμάτισα τον πρώτο Μαραθώνιο, ένιωσα κάτι το οποίο δεν είχα νιώσει ποτέ ξανά στη ζωή μου», θα πει χαρακτηριστικά.

«Ξεκίνησα τη χρήση ουσιών στα εφηβικά μου χρόνια. Όσο περνά ο καιρός, αντιλαμβάνεσαι ότι δεν υπάρχουν πολλές επιλογές και είτε αποφασίζεις, αν θα ακολουθήσεις τον θάνατο ή θα κάνεις στροφή…».

Έχει τρέξει από τότε οκτώ Αυθεντικούς Μαραθωνίους και τέσσερις στο εξωτερικό, έχοντας μάλιστα κάνει ατομικό ρεκόρ στη Σιένα της Ιταλίας (2019).

Είναι επίσης, πέντε φορές πρωταθλητής Ελλάδος στον Ημιμαραθώνιο, με ρεκόρ διαδρομής από Έλληνα αθλητή!