"Πηγαίνοντας σχολείο" - Φωτογραφίες του Δημήτρη Κούρτη, σε μια επαναλαμβανόμενη διαδρομή…

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Ο συμπατριώτης μας εκπαιδευτικός και ερασιτέχνης φωτογράφος Δημήτρης Κούρτης, πηγαίνοντας καθημερινά από το Αγρίνιο προς το Αγγελόκαστρο, όπου διδάσκει στο εκεί Δημοτικό Σχολείο, κάποιες φορές κατά τη διάρκεια της διαδρομής, "ξεκλέβει" λίγο χρόνο και αποθανατίζει τα όμορφα τοπία που συναντά στην περιοχή μας.

Πότε μέσω Καλυβίων, ή μέσω της περιοχής της Λυσιμαχίας, ή με κάποιες μικρές παρακάμψεις, όποια διαδρομή και αν επιλέξει, ο κάμπος, τα υδάτινα στοιχεία, τα δέντρα, τα ιδιαίτερα στοιχεία που μπορούν να συνθέσουν ένα καλό φωτογραφικό κάδρο, για να το φωτογραφίσει, σταματά με το αυτοκίνητό του και τα "αιχμαλωτίζει" με το φακό του… Το αποτέλεσμα είναι ενδιαφέρον και οι εικόνες πολύ ξεχωριστές και πολλές φορές θα λέγαμε ότι είναι εξαιρετικές!

Ο Εκπαιδευτικός στην Πληροφορική, Δημήτρης Κούρτης, μας προτείνει να μιμηθούμε το παράδειγμά του σημειώνοντας χαρακτηριστικά ο ίδιος: «Η μετακίνηση από και προς την δουλειά είναι, κατά κανόνα, μια βαρετή, επαναλαμβανόμενη και κουραστική διαδικασία. Διάφορες σκέψεις τριγυρνάνε στο μυαλό, προβλήματα που πρέπει να λυθούν, καταστάσεις που περιμένουν να αντιμετωπιστούν, άγχος για τις εκκρεμότητες.  Συχνά, με την συνοδεία του ραδιοφώνου και μιας γουλιάς καφέ, η κατάσταση γίνεται λίγο καλύτερη. Αν όμως συνδυαστεί και με την φωτογραφία τότε μπορεί να λειτουργήσει ταυτόχρονα αγχολυτικά και δημιουργικά. Το μόνο που χρειάζεται κάποιος είναι μια φωτογραφική μηχανή ή κινητό και να ξεκινήσει λίγο νωρίτερα από το σπίτι, ώστε, αν χρειαστεί, να μπορέσει να σταματήσει στον δρόμο για ένα-δύο λεπτά. Τα υπόλοιπα έρχονται εύκολα. Οδήγηση με μικρή ταχύτητα και κλεφτές ματιές δεξιά και αριστερά στις ευθείες είναι αρκετά για να παρατηρήσει ενδιαφέρουσες αλλαγές στα αντικείμενα και στον χώρο, ανάλογα με την περίοδο του χρόνου, και ανάλογα με φως που μπορεί να είναι μετά την ανατολή, με συννεφιά ή με ομίχλη. Η συγκέντρωση στον περιβάλλοντα χώρο μαζί με τον ήχο του «τρίτου προγράμματος» κάνουν ενδιαφέρον αυτό το βαρετό διάστημα. Και μπορούν να βοηθήσουν να ξεκινήσει η μέρα με θετική ενέργεια και λιγότερο άγχος. Δοκιμάστε το».

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Κούρτη για τις πανέμορφες φωτογραφίες του τόπου μας, τις οποίες ευγενικά μας παραχώρησε προς δημοσίευση!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΤΗΣ