Το νέο παιδικό βιβλίο της Μαρίας Χ. Χρυσικού: "Το ταξίδι της άγριας ρίγανης"

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Σε λίγες ημέρες, εντός Ιανουαρίου 2024, αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο παιδικό βιβλίο της συμπατριώτισσάς μας Μαρίας Χ. Χρυσικού, με τίτλο «Το ταξίδι της άγριας ρίγανης» σε εικονογράφηση της Ζαφειρούλας Σιμοπούλου, από τις "Εκδόσεις Πατάκη".

Για το βιβλίο που θα βρίσκεται σύντομα σε όλα τα βιβλιοπωλεία, αναφέρει χαρακτηριστικά η συγγραφέας:

«Ο πιο όμορφος τρόπος για να αρχίσει μια νέα χρονιά είναι ένα ταξίδι. Κι εγώ χαμογελώ διάπλατα, χαίρομαι αλλά και συγκινούμαι, γιατί το 2024 έρχεται "Το ταξίδι της άγριας ρίγανης", το δεύτερο βιβλίο μου από τις Εκδόσεις Πατάκη. Όλοι όσοι συνεργαστήκαμε, για να δημιουργήσουμε αυτό το βιβλίο, ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί σας την ιστορία του μέσα από ένα ταξίδι γεμάτο γεύσεις, μυρωδιές και μνήμες…».

Η Μαρία Χρυσικού γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Καλύβια Αγρινίου. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Από το 2021 εργάζεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στο ΚΠΙΣΝ. Το 2016 βραβεύτηκε με τον Έπαινο Παραμυθιού για «Το αηδόνι της αγάπης» από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. «Το μυστήριο των λυμένων κορδονιών» είναι το πρώτο της βιβλίο.

Η ιστορία

Όλα αρχίζουν μέσα σε ένα εστιατόριο. Πάνω από ένα πιάτο με φακή, τη στιγμή που ο κύριος Ιάκωβος ανακαλύπτει πως από το φαγητό του λείπει η άγρια ρίγανη. Ξεκινά τότε ένα ταξίδι, μια αναζήτηση μέσα από την οποία θα γευτεί, θα θυμηθεί και θα ανακαλύψει αυτό που πραγματικά λείπει από το φαγητό και τη ζωή του.

Απόσπασμα:

«Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα, στις δύο το μεσημέρι, ο κύριος Ιάκωβος επισκέφτηκε το αγαπημένο του εστιατόριο.

Σήμερα είναι Παρασκευή και το μενού έχει το αγαπημένο του φαγητό· φακή. Όλα όμως ήταν διαφορετικά αυτή τη φορά.

«Από σήμερα, κύριε Ιάκωβε» είπε ο σερβιτόρος «ανέλαβε την κουζίνα μας νέος σεφ».

Ο κύριος Ιάκωβος ένιωσε μια μικρή ανησυχία. Θα έφτιαχνε άραγε όσο καλή τη φακή του όσο ο προηγούμενος σεφ;»

Από τα βιβλία που έχεις περήφανα στη βιβλιοθήκη σου! Να είναι καλοτάξιδο!

«Το ταξίδι της άγριας ρίγανης» της Μαρίας Χρυσικού

Εικονογράφηση: Zafouko Yamamoto (Ζαφειρούλα Σιμοπούλου)

Εκδόσεις Πατάκη