Ο ΠΑΟ Καλυβίων ηττήθηκε με 2-3 από τον Αστέρα Αγρινίου

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Ο ΠΑΟ Καλυβίων αγωνιζόμενος σήμερα στο γήπεδό του γνώρισε την ήττα με 2-3 από τον "ψυχωμένο" Αστέρα Αγρινίου, σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα, 5 γκολ, δοκάρια, δυο πέναλτι και δυο αποβολές παικτών, παιχνίδι που διεξήχθη στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής της Β΄ΕΠΣ Αιτωλ/νίας.

Αν και ο ΠΑΟ Καλυβίων μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και προηγήθηκε στο πρώτο ημίωρο με 2-0, τελικά χωρίς λόγο, οι παίκτες του οπισθοχώρησαν αδικαιολόγητα, δίνοντας έτσι "χώρο" στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στα τελευταία λεπτά του α΄μέρους όχι μόνο μείωσαν το σκορ αλλά μπόρεσαν και ισοφάρισαν σε 2-2 αποκτώντας παράλληλα και θετική ψυχολογία.

Στο β΄ μέρος οι Καλυβιώτες μπήκαν ξανά με επιθετικό "πνεύμα" και είχαν κάποιες ευκαιρίες με τους Τασούλη, Χετάι και Κονδύλη, όμως δεν τις εκμεταλλεύτηκαν.

Αντιθέτως οι παίκτες του Αστέρα δεν τα παράτησαν, είχαν και αυτοί ευκαιρίες, με τους Παχή, Θεοδωρόπουλο και Βαρέττα, ένα χαμένο πέναλτι από τον Παχή, αλλά στο 71΄ με την επιτυχημένη εκτέλεση του 2ου πέναλτι από τον Γ. Θεοδωρόπουλο και μετά τις αποβολές παικτών των γηπεδούχων, ουσιαστικά "κλείδωσαν" υπέρ τους την σημαντική  αυτή νίκη.  

Φάσεις και γκολ:

5΄ Ο Δ. Αναστασίου μέσα από την περιοχή, σούταρε δυνατά προς την εστία, η μπάλα πέρασε αρκετά έξω.

10΄ Από αριστερά, μεταβίβαση του Γ. Καραλή, τροφοδοτήθηκε ο Σ. Χετάι, ο οποίος βρέθηκε στην "πλάτη" της άμυνας, μετά από επέλαση πραγματοποίησε χαμηλή σέντρα, πρόλαβε όμως και μπλόκαρε ο τερματοφύλακας, Μ. Ταμανίδης.

17΄Μακρινή σέντρα του Γ. Καραλή, βρήκε τον αμαρκάριστο Σ. Τασούλη, ο οποίος προ του τερματοφύλακα έπεσε θεαματικά, για να αντικρίσει στη συνέχεια την κίτρινη κάρτα του διαιτητή.

21΄ΓΚΟΛ: Περίτεχνη ενέργεια του Σ. Χετάι από αριστερά, πέρασε τους αμυντικούς και από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε δυνατά, με τη μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία της εστίας του Ταμανίδη. (1-0)

24΄Ο Χ. Κονδύλης τροφοδότησε τον αφύλακτο Γ. Ζώγα, το σουτ που επεχείρησε πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

27΄ Πολύ καλή μεταβίβαση της μπάλας από τον Κουσκουνέλο, βρήκε εντός περιοχής τον Θεοδωρόπουλο, η κεφαλιά του οποίου πέρασε ελάχιστα έξω από το κάθετο δοκάρι.

36΄ΓΚΟΛ: Επιθετική προσπάθεια από αριστερά των γηπεδούχων, με τον Σ. Χετάι, βρήκε μόνο του μέσα στη μικρή περιοχή των Χ. Κονδύλη, ο οποίος με έξυπνη προσποίηση απέφυγε τον τερματοφύλακα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. (2-0)

38΄ Ο Γ. Θεοδωρόπουλος σούταρε έξω από την περιοχή, ο Ζώης μπλόκαρε σταθερά.

41΄ ΓΚΟΛ: Επιθετική προσπάθεια των φιλοξενούμενων και αδράνεια των αντίπαλων αμυντικών, ο Παχής με διπλή προσπάθεια, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και σούταρε, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Κ. Ζώη, μειώνοντας σε 2-1 για την ομάδα του.

42΄ Νέα αντεπίθεση των παικτών του Αστέρα με τον Ε. Παχή να τροφοδοτεί τον Γ. Θεοδωρόπουλο, ο οποίος μέσα και πλάγια της μεγάλης περιοχής, εξαπέλυσε δυνατό σουτ, όμως αρχικά η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατόπιν απομάκρυναν οι αμυντικοί.

44΄ΓΚΟΛ:  Ολιγωρία των αμυντικών των γηπεδούχων, ο Βαρέτας που καιροφυλακτούσε, έκλεψε τη μπάλα προ του τερματοφύλακα Ζώη και πλάσαρε προς την εστία, ισοφαρίζοντας σε 2-2 για τους Αγρινιώτες.

50΄ Πολύ καλή μακρινή μεταβίβαση του Ν. Μυγδάκη, βρήκε πλάγια δεξιά της επίθεσης τον Σ. Τασούλη, ο οποίος αντί να πλασάρει προσπάθησε να περάσει τον Ταμανίδη, πέφτοντας στη συνέχεια θεαματικά.

52΄Άλλη μια μακρινή μεταβίβαση από τον Σ. Χετάι, βρήκε ξανά τον Σ. Τασούλη, το σουτ του οποίου πέρασε αρκετά έξω από την αντίπαλη εστία.

53΄Δυνατό σουτ αρκετά έξω από την περιοχή από τον Σ. Χετάι, η μπάλα πέρασε άουτ.

55΄ Εκτέλεση φάουλ από αριστερά με τον Γ. Θεοδωρόπουλο, η μπάλα βγήκε αρκετά έξω.

57΄Ξανά ο Γ. Θεοδωρόπουλος, εξαπέλυσε δυνατό σουτ για να αποκρούσει τη μπάλα ο Ζώης, πέφτοντας έγκαιρα στη γωνία του.

59΄ Μετά από επιθετική ενέργεια του Ε. Παχή, ανατράπηκε από αμυντικό μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών.

Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο ίδιος, όμως ο Κ. Ζώης έπεσε στην αριστερή του γωνία και με μια σπουδαία απόκρουση, αποσόβησε το γκολ.

63΄Εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Βαρέτας πήρε την κεφαλιά, με τη μπάλα όμως να περνά ελάχιστα έξω, από το κάθετο δοκάρι.

65΄ Πολύ καλή προσπάθεια μέσα στην αντίπαλη περιοχή από τον Ε. Παχή, το σουτ απέκρουσε στη γωνία της εστίας του ο Κ. Ζώης.

67΄ Αντεπίθεση των Καλυβιωτών με τον Σ. Τασούλη, το σουτ μέσα από την περιοχή που έκανε, κτύπησε η μπάλα σε πόδια αμυντικών και έφθασε στον Χ. Κονδύλη, που σούταρε δυνατά μεν αλλά ψηλά άουτ.

71’ ΓΚΟΛ: Επιθετική προσπάθεια των φιλοξενούμενων με τον Πατσέα, ο οποίος ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Μυγδάκη και δόθηκε πέναλτι από τον διαιτητή. Στη φάση αυτή ο Μυγδάκης αντίκρισε 2η κίτρινη κάρτα και κόκκινη από τον διαιτητή της αναμέτρησης και αποβλήθηκε. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Γ. Θεοδωρόπουλος ο οποίος με ψύχραιμο τρόπο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Ζώη, σημειώνοντας το 2-3 για την ομάδα του.

Στη συνέχεια και μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης δεν σημειώθηκαν αξιόλογες φάσεις. 

Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Ζυγάς, Κουτρομάνος και Ροδάτος

Ο κ. Ζυγάς στο φύλλο αγώνα έγραψε ότι, στο 71΄απέβαλλε με 2η κίτρινη κάρτα και κόκκινη τον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων Ν. Μυγδάκη, για ριψοκίνδυνο μαρκάρισμα, ενώ για τον ίδιο λόγο ο παίκτης είχε δεχθεί στο 38΄ την 1η κίτρινη. Επίσης, στο 80΄ απέβαλε με κόκκινη κάρτα τον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων Γ. Ζώγα διότι απώθησε βίαια τον διαιτητή.

ΠΑΟ Καλυβίων (Ανδρέας Κονδύλης):

Κ. Ζώης, Κ. Αλεξόπουλος, Γ. Καραλής, Ν. Μυγδάκης, Α. Πολίτης, Γ. Αναστασίου, Σ. Χετάι, Δ. Αναστασίου (78΄Σπ. Ζαπαντιώτης), Χ. Κονδύλης, Σ. Τασούλης, Γ. Ζώγας.

Αστέρας Αγρινίου (Θανάσης Μουρτζιάπης):

Μ. Ταμανίδης, Π. Μπάκας, Ν. Παπαϊωάννου, Φ. Σταματελόπουλος, Ο. Βασιλάρης, Κ. Πίτλιγγερ  (89′  Δ. Στραβοδήμος), Α. Βαρέττας, Γ. Κουσκουνέλος (46΄Α. Λεχουρίτης), Γ. Θεοδωρόπουλος, Ε. Παχής, Γ. Πατσέας.