Δημοτικό Καλυβίων: Εκπαιδευτική επίσκεψη πριν τις γιορτές, στο Μεσολόγγι

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

Πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και συγκεκριμένα την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων είχαν ραντεβού με την ιστορία. Επισκέφτηκαν την πόλη του Μεσολογγίου στο πλαίσιο διδακτικής επίσκεψης του σχολείου του χωριού μας.

Αρχικά ξεναγήθηκαν στον Κήπο των Ηρώων, όπου και γνώρισαν τον ένδοξο τόπο που έλαβε χώρα μία από τις κορυφαίες στιγμές της ελληνικής επανάστασης, η Έξοδος του Μεσολογγίου.

Στη συνέχεια, είχαν μια αξέχαστη εμπειρία στο Μουσείο Άλατος, στην Τουρλίδα, όπου εκεί είχαν τη δυνατότητα να μάθουν οτιδήποτε σχετίζεται με το αλάτι, από  την πρώτη  εμφάνισή του στον πλανήτη μέχρι τις μέρες μας, τη σχέση του με την οικονομία, την υγεία, τη γεωργία, την κτηνοτροφία, το περιβάλλον, τον τουρισμό και τη θρησκεία.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα είδη των αλατιών, την ποικιλία των χρωμάτων και της κοκκομετρίας τους, να εντυπωσιαστούν από τις 14.000 χρήσεις του και να πληροφορηθούν για τις ενεργές και εγκαταλελειμμένες αλυκές όλης της χώρας.

Επίσης, είδαν έργα τέχνης καλλιτεχνών, εμπνευσμένων από το αλάτι, αλλά και την μοναδική, γνωστή στην Ελλάδα, συλλογή 1500 αλατιερών που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας και  παρακολούθησαν από κοντά την διαδικασία καλλιέργειας και παραγωγής  του αλατιού καθώς και τα παλιά μηχανήματα συγκομιδής του.

Ακόμη, από τον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου απόλαυσαν την μαγεία της λιμνοθάλασσας και τη ζωή των εκατοντάδων σπάνιων πτηνών που ενδημούν στον εξαιρετικό υδροβιότοπό της.

Στο τέλος, χάρηκαν παιχνίδι στον αθλητικό χώρο του West Sports Center. Πραγματικά, ήταν μια σπουδαία εμπειρία για όλους εκπαιδευτικούς και μαθητές!

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων: 

https://dim-kalyv-new.ait.sch.gr/index.php