Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός 2024 του Δήμου Αγρινίου

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε χθες Πέμπτη 28/12, ο Προϋπολογισμός Εσόδων - Δαπανών Δήμου Αγρινίου, Οικονομικού Έτους 2024.

O Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σχεδιάσαμε και καταρτίσαμε έναν προϋπολογισμό προσαρμοσμένο στις ανάγκες των δημοτών και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου Αγρινίου. Με αφοσίωση και συστηματική δουλειά καταφέραμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και τα παιδιά μας. Παρουσιάζουμε το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης για το 2024 που εμφανίζει: σύνολο εσόδων 131.586.000,00 και εξόδων 131.586.000,00 €. Και την επόμενη χρονιά θα συνεχιστεί η αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Αγρινίου, με ανταποδοτικά οφέλη για τους πολίτες. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου για την προσπάθεια τους».

Ο εισηγητής του Προϋπολογισμού 2024, Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πρόεδρος Οικονομικής της Επιτροπής, κ. Βασίλης Φωτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στόχος μου αλλά και της Δημοτικής αρχής είναι να αναδείξουμε το όραμα και τη στρατηγική μας για ένα σύγχρονο Δήμο."

Ο Προϋπολογισμός ύψους 131.586.000,00 (αυξημένος σε σχέση με τον Π/Υ του 2022 και 2023) αποτελεί θεμελιώδη έννοια του δημοσίου λογιστικού, με το οποίο καθορίζεται η τριπλή σημασία του: η Δημοσιολογιστική, η Οικονομικοπολιτική και τέλος η Δημοσιονομική.

Αποτυπώνει την φιλοσοφία και το πνεύμα της πολιτικής μας Βούλησης.

Αποτυπώνει τις πολιτικές μας προτεραιότητες πάνω σε συγκεκριμένους Πυλώνες Ανάπτυξης:

1. Ανεύρεση πρόσθετων Οικονομικών Πόρων.

2.Διασφάλιση των Τοπικών Εσόδων.

3.Εναρμόνιση στα σύγχρονα πρότυπα ελεγκτικών διαδικασιών.

4.Υιοθέτηση καινοτόμων εφαρμογών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Πάνω σε αυτούς λειτουργούμε τον Πολλαπλασιαστή κοινωνικής ανόδου δρομολογώντας συνθήκες ισόρροπης ανάπτυξης στο Δήμο.

Οι ανάγκες των πολιτών (του Δήμου μας) διαρκώς αυξάνονται και μεταβάλλονται. Παίρνουμε δύναμη από την ανταπόκριση τους και ανεβάζουμε τον πήχη ακόμα ψηλότερα.

Βλέποντας τις πληγές από την οικονομική κρίση και στη συνέχεια από την υγειονομική να παραμένουν νωπές, την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια και την πληθωριστική πίεση να δημιουργούν αυξημένες ανάγκες και δαπάνες ο Προϋπολογισμός για το 2024 αποτέλεσε πραγματικά μια πρόκληση.

- Συνεχίζουμε με τα πόδια στη γη και το βλέμμα μπροστά.

- Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Φωτάκης.

 (Φωτογραφία από agriniopress.gr)