Η εορτή των Χριστουγέννων στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας & Ακαρνανίας 

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Με λαμπρότητα και με πληθωρική συμμετοχή των πιστών εορτάστηκε η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων σε ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον μεγαλοπρεπή και επιβλητικό Ιερό Ναό Αγίου του Δημητρίου στο Αγρίνιο.

Συλλειτούργησαν οι εφημέριοι του Ναού, Πρωτοπρ. Κωνσταντίνος Καντάνης και Οικον. Γεώργιος Παππάς, ο Αρχιδιάκονος π. Στέφανος Καππές και οι Διάκονοι π. Δημήτριος Λαγούδης και π. Ιάκωβος Τρομπούκης. Τα ιερά αναλόγια διακόνησαν χοροί ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Ανδρέα Αγγελή και του Λαμπαδαρίου κ. Πέτρου Καραγιάννη.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου και χοροστάτησε στην δεύτερη Θεία Λειτουργία. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Αρχιμ. Καλλίνικος Καζαντζής και το ιερό αναλόγιο διηκόνησε η Γυναικεία Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής «Η Αγία Σκέπη», υπό την διεύθυνση της κ. Χρυσούλας Τασολάμπρου.

Η συμμετοχή των πιστών στην δεύτερη Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε για δεύτερη φορά εφέτος, υπήρξε εντυπωσιακή και κατά την διανομή του αντιδώρου οι πιστοί ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για αυτή την ποιμαντική του απόφαση που στηρίζει και ενισχύει την συμμετοχή των νέων ανθρώπων στην λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας.

Σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας αναγνώσθηκε από τους ιερείς η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.