Εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δράσεις στο Δημοτικό Καλυβίων

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες μέρες στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων, με την συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων που αφορούσαν την "Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία" καθώς και τον Συλλογικό Προγραμματισμό - Ο ρόλος του Ψυχολόγου στο σχολείο».

Πιο συγκεκριμένα:

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση γονέων-κηδεμόνων των μαθητών/τριών του σχολείου με θέματα:

- Συλλογικός Προγραμματισμός του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων σχ. έτους 2023-2024 με εισηγήτρια την Νεκταρία Μέρδη, Διευθύντρια του σχολείου.

- Ο ρόλος του Ψυχολόγου στο σχολείο με εισηγήτρια την Κατερινοπούλου Αθηνά, Ψυχολόγο του σχολείου.                          

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τον Εσωτερικό Κανονισμό του σχολείου, τις δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Συλλογικού προγραμματισμού εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης και αφορούν τις 3 βασικές λειτουργίες της σχολικής μονάδας για το σχολικό έτος 2023-2024, καθώς και για τον ρόλο του Ψυχολόγου στο σχολείο.

Τιμήθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και με σκοπό την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και ευρύτερα της κοινωνίας, επί ζητημάτων ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων διοργανώθηκαν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών/τριών.

Οι δράσεις αφορούσαν: α) την προάσπιση του δικαιώματος των μαθητών/τριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, β) στην καταπολέμηση στερεοτύπων και προκαταλήψεων εντός της σχολικής κοινότητας και γ) στην αναγκαιότητα σεβασμού της μαθητικής ετερογένειας.

Προβλήθηκε ταινία μικρού μήκους με θέμα την αναπηρία, βίντεο, έγιναν παρουσιάσεις και όλα τα παιδιά έλαβαν μέρος σε παιχνίδια ενσυναίσθησης.

Το σύνθημα της Ημέρας: "Για μια κοινωνία που δεν βάζει διαχωριστικά, για έναν κόσμο που θα είμαστε όλοι ανοιχτοί, για μια κοινωνία που θα δείχνει με το σκεπτικό της ότι όλοι είμαστε εν δυνάμει άτομα με ειδικές ανάγκες. Ελπίζουμε σε ένα κόσμο που θα είναι όμορφος, πολύχρωμος, συνεκτικός, συμπεριληπτικός και σε μια κοινωνία που κάθε ένας από μας θα βρει τη φωνή του".

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων:

https://dim-kalyv-new.ait.sch.gr/index.php