Επιμόρφωση στο Γυμνάσιο Καλυβίων για τις «Πρώτες Βοήθειες και τον ρόλο του εκπαιδευτικού»

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Ενδοσχολική επιμόρφωση για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, διεξήχθη την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, στο Ημερήσιο Γυμνάσιο Καλυβίων, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή, κ. Αποστόλου Καραγεώργου και την συνεργασία του Συμβούλου Εκπαίδευσης, κ. Νικολάου Σταμάτη.

Εισηγητής στην επιμόρφωση ήταν ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Αθανάσιος Μουρτζιάπης, με θέμα: «Πρώτες Βοήθειες – Ο πολλαπλός ρόλος του εκπαιδευτικού».

Ο εισηγητής μετά την παρουσίασή του από τον Διευθυντή του σχολείου, έκανε αναφορά τι είναι οι Πρώτες Βοήθειες, τις διαχώρισε ανάλογα με την κρισιμότητα σε απλά τραύματα, εκδορές, πνιγμούς, καρδιολογικά περιστατικά. Τα καρδιολογικά περιστατικά και η αντιμετώπισή τους ήταν κυρίαρχο στην συγκεκριμένη ενημέρωση.

Ο εισηγητής έδειξε σε εκπαιδευτικό πρόπλασμα, τις ενέργειες που διενεργεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και παρουσίασε και την λειτουργία και χρήση του εξωτερικού αυτόματου απινιδωτή. Στην κατάσταση πνιγμού παρουσίασε τεχνικές κια εύκολες πρακτικές.

Οι Καθηγητές του Γυμνασίου Καλυβίων συμμετείχαν ενεργά, απαντήθηκαν ερωτήσεις και απορίες, ευχόμενοι ποτέ να μη χρειαστεί να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Γυμνασίου Καλυβίων:

https://gym-kalyv-new.ait.sch.gr/