Αγρίνιο: Παρουσίαση του βιβλίου «10 Φωτογραφίες -10 Ιστορίες» του Στέφανου Ξενάκη (27/11)

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Η Key Books σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρίνιου και το βιβλιοπωλείο «Βιβλιοτρόπιο» σας προσκαλούν την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στις 19:00 μ.μ. στην ομιλία του συγγραφέα Στέφανου Ξενάκη με τίτλο:«10 Φωτογραφίες -10 Ιστορίες» στην Αίθουσα Παρουσιάσεων της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς.

Ο Στέφανος Ξενάκης σημειώνει: «Δεν έχω κάτι καλύτερο από να γυρίζω την Ελλάδα και να μιλάω σε ανθρώπους. Κάθε άνθρωπος έχει μια μοναδική ιστορία και είναι μαγικό να την ακούς. Ακόμη πιο μαγικό είναι να «μπαίνεις» μέσα στην ιστορία του άλλου. (το συγκεκριμένο ορισμό της ενσυναίσθησης τον άκουσα σε μια ομιλία της Esher Perel μιας μοναδικής Γαλλίδας ψυχοθεραπεύτριας κι είχα εντυπωσιαστεί: «enter into his story…»)

Επόμενες εκδηλώσεις στο χώρο του Βιβλιοπωλείου Βιβλιοτρόπιο:

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 11:00 π.μ. μαζί με τον Μάριο Μάζαρη

Ο Μάριος Μάζαρης υποδέχεται τα παιδιά όπως θα υποδεχόταν τα κομμάτια ενός παζλ· γιατί όλοι είμαστε κομμάτια από το παζλ της ζωής μας. Μαζί θα μιλήσουν για βράχους, για μετέωρα, θα σκαρφαλώσουν βράχο βράχο, θα φωτογραφίσουν τα στιγμιότυπα της καρδιάς τους και θα γίνουν ένα μεγάλο ταξίδι.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα υπάρχει χρόνος για συζήτηση με γονείς και εκπαιδευτικούς, καθώς και για υπογραφή των βιβλίων.

 

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 18:30 ο Ισίδωρος Ζουργός κοντά μας

«Ο Ισίδωρος Ζουργός έγραψε ένα μυθιστόρημα για δύο ανθρώπους διαφορετικούς από τα πρότυπα της εποχής τους. Για την δυσκολία να συμπλεύσουν με αυτό που σήμερα θα αποκαλούσαμε «μέσο όρο». Για την μεταξύ τους σχέση που κουβαλάει την αλλαγή των παραδοσιακών ρόλων. Για έναν έρωτα που προκύπτει με όλα τα στοιχεία που, ουσιατικά, τον καταδικάζουν.«Ποιος με είχε καταραστεί να χαθώ σ’ αυτόν τον έρωτα δεν το γνώριζα. Ποιος ήσουν εσύ που έκανες τη ζωή μου φύλλο και φτερό τόσες φορές; Ποια γυναίκα με μυαλό θα μπορούσε ποτέ να σε εμπιστευτεί; Που το είχες κρυμμένο το φυλαχτό, το κοκαλάκι της νυχτερίδας, που σου χάριζε εκείνη την αύρα και τη χαμηλοβλεπούσα γοητεία;»Και πέρα από την πορεία των δύο ηρώων, έγραψε για μια εποχή πού, λίγο πριν τον ερχομό του 20ου αιώνα , εγκυμονεί όλα όσα ακολούθησαν. Για μια ακόμα φορά, ο Ισίδωρος Ζουργός καταφέρνει να ζωντανέψει μια ανθρώπινη ιστορία μέσα από ένα κοινωνικό και ιστορικό γίγνεσθαι, μιάς εποχής που άλλαξε τον τρόπο σκέψης και ζωής της νεότερης Ελλάδας».

Του Άγγελου Κουτσούκη

Βιβλιοτρόπιο Βιβλιοπωλείο

Καζαντζή  25, Αγρίνιο τηλ. 26410-21454

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.