Προβλήματα με την Παιδική Χαρά του χωριού μας

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Έχουμε αναφερθεί και σε προηγούμενα δημοσιεύματα για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο όπου βρίσκεται η Παιδική Χαρά στο χωριό μας και επανερχόμαστε στο θέμα αυτό, μετά από φωτογραφίες που μας απέστειλε γονέας, όπου φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετά προβλήματα τόσο με την ασφάλεια όσο και με την καθαριότητα.

Κατά καιρούς η Παιδική Χαρά έχει βανδαλισθεί, είχε μάλιστα αφαιρεθεί κομμάτι της συρμάτινης περίφραξης, είχε κλαπεί ακόμη και η μεταλλική πόρτα στην είσοδο. Τα όργανα που είχαν φθαρεί είχαν αντικατασταθεί με καινούργια από την Κοινότητα Καλυβίων και την αρμόδια υπηρεσία του δήμου Αγρινίου το 2019, ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκε νέα πόρτα και νέο σύρμα, όμως οι παρεμβάσεις αυτές έμειναν ανέγγιχτες για λίγο καιρό…

Σήμερα ο χώρος ενέχει πολλούς κινδύνους και πιθανότητα ατυχημάτων για μικρούς και μεγάλους, επειδή οι βανδαλισμοί από τους γνωστούς άγνωστους είναι συχνοί, επίσης παραμένει αφύλακτος, ενώ είναι γεμάτος χορτάρια, σκουπίδια και με τα εξαρτήματα κάποιων κατασκευών σπασμένα ή επικίνδυνα για παιχνίδι...

Χωρίς να είμαστε ειδικοί, αλλά με βάση την εμπειρία και την ενημέρωση που έχουμε από το διαδίκτυο, τον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο για ανάλογες περιπτώσεις, θα προτείναμε στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου και την Επιτροπή Παιδικών Χαρών, να επιληφθούν άμεσα της κατάστασης, διότι όπως προαναφέραμε, είναι αναγκαίο να γίνουν βελτιώσεις και επανέλεγχος κανόνων ασφαλείας στη μοναδική παιδική χαρά του χωριού.

Προς ενημέρωση τω πολιτών, μπορείτε παρακάτω στο σύνδεσμο να δείτε το σχετικό νομοθέτημα του Υπουργείου Εσωτερικών Υ.Α. 27934/2014 Φ.Ε.Κ.2029/Β` 25.7.2014 με την τροποποίηση και συμπλήρωση της 28492/2009 (931/Β) απόφασης, περί οργάνωσης και λειτουργίας των παιδικών χαρών των ΟΤΑ:

https://www.elinyae.gr/sites/default/files/2019-07/2029b_14.1412589037859.pdf