Επίσκεψη του υπεραθλητή Φώτη Ζησιμόπουλου, στο Δημοτικό Καλυβίων

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Η 10η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας επί σχετικών θεμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, ο Αγρινιώτης αθλητής Φώτης Ζησιμόπουλος, επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον μεγάλο αυτόν αθλητή και να έρθουν σε επαφή με ένα σπουδαίο πρότυπο, άξιο προς μίμηση.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ψυχική υγεία ορίζεται ως μία κατάσταση ευεξίας κατά την οποία το άτομο συνειδητοποιεί τις ικανότητές του, μπορεί να αντιμετωπίσει τις πιέσεις της ζωής και να συνεισφέρει στην κοινωνία.

Αναμφίβολα το σχολείο διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην προάσπιση, βελτίωση και προαγωγή της ψυχικής υγείας και ευεξίας των παιδιών και των εφήβων. Έχει διαπιστωθεί ότι η συστηματική υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων που στοχεύουν στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και ευεξίας και εμπλέκουν όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας έχει πολύπλευρα οφέλη, όπως: (α) θετική επίδραση στη σχολική επίδοση, (β) ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας, (γ) καλλιέργεια γνωστικών, κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων αναγκαίων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του παρόντος και του μέλλοντος και (δ) μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης μελλοντικών προβλημάτων και συμπεριφορών υψηλού κινδύνου.

Ο σπουδαίος αθλητής Φώτης Ζησιμόπουλος, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου για την αξία της προσπάθειας, της επιμονής, της αγωνιστικότητας και της στοχοθεσίας στην ψυχική υγεία του ανθρώπου.

Ο Φώτης Ζησιμόπουλος είναι δρομέας μεγάλων αποστάσεων και συγκεκριμένα υπερμαραθωνοδρόμος. Έχει κερδίσει το Σπάρταθλο για τρεις συνεχόμενες χρονιές (2021, 2022, 2023), και πέτυχε τον καλύτερο χρόνο όλων των εποχών το 2023, με χρόνο 19 ώρες 55΄02΄΄ καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Γιάννη Κούρου.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες του Δημοτικό Σχολείου Καλυβίων τον ευχαριστούν από καρδιάς και του εύχονται καλή δύναμη στην προσπάθειά του και πολλά νέα ρεκόρ!

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων:

https://dim-kalyv-new.ait.sch.gr/index.php