Ο Χρ. Μπελεβώνης αγωνίστηκε με την Εθνική U21, "κόντρα" στην Πορτογαλία

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Η Εθνική Ελλάδος Ελπίδων U21 ηττήθηκε 2-0 από την Πορτογαλία στο Γκιμαράες, στον χθεσινό 4ο αγώνα της για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (EURO), ενώ ο Χρήστος Γερ. Μπελεβώνης αγωνίστηκε ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Ο νεαρός παίκτης είχε αγωνιστεί πριν λίγες μέρες ξανά ως αλλαγή και στο παιχνίδι της Εθνικής Ελπίδων με αντίπαλο την Κροατία το οποίο είχε λήξει ισόπαλο 2-2 στην Τρίπολη.

Στον εκτός έδρας αγώνα με την Πορτογαλία, οι Ίβηρες πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 27' με τον Ροντρίγκο Γκόμες και παρά το "βάρος" τού 1-0 η Ελλάδα βρήκε τρόπο να ισορροπήσει το παιχνίδι. Ιδίως στο 2ο ημίχρονο ήταν σαφώς καλύτερη σε σχέση με το προηγούμενο 45λεπτο και επιχείρησε να φέρει το ματς στα ίσια, με κορυφαία στιγμή την ευκαιρία του Σουρλή στο 68'.

Πέντε λεπτά αργότερα, όμως, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Φρανσίσκο Κονσεϊσάο, με αποτέλεσμα να εκμηδενίσει τις ελπίδες βαθμολογικής συγκομιδής για την Εθνική.  

Στην καλή εικόνα της Εθνικής Ελπίδων στο β΄ ημίχρονο του αγώνα με την Πορτογαλία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στάθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Νίκος Παπαδόπουλος, που θεωρεί ότι υπάρχουν σημάδια βελτίωσης, σύμφωνα με όσα είδε τόσο στο παιχνίδι με τους Λουζιτανούς, όσο και σε αυτό με τους Κροάτες πριν λίγες μέρες στην Τρίπολη. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Στο πρώτο ημίχρονο περιοριστήκαμε σε αμυντικό ρόλο, έχοντας ως προτεραιότητα να διαφυλάξουμε τα νώτα μας. Στο δεύτερο μέρος όμως, με τις αλλαγές που πραγματοποιήσαμε τόσο σε πρόσωπα όσο και σε σχηματισμό, η εικόνα μας βελτιώθηκε, παίξαμε πολύ καλύτερα απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, κρατήσαμε τη μπάλα και δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για να φέρουμε το παιχνίδι στο 1-1. Δεν τα καταφέραμε και τελικά ήρθε το πέναλτι, με αποτέλεσμα να ηττηθούμε 2-0. Συνολικά στα δύο παιχνίδια με Κροατία και Πορτογαλία υπήρξαν σημάδια βελτίωσης, τηρήσαμε το αγωνιστικό μας πλάνο και κάναμε μια αξιόλογη προσπάθεια απέναντι σε ιδιαίτερα ποιοτικούς αντιπάλους. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, με στόχο να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι στους επόμενους αγώνες και να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας στον όμιλο».

Πορτογαλία: Σάμιουελ Σοάρες, Ροντρίγκο Γκόμες, Τομάς Αραούχο, Ρενάτο Βέιγα, Ράφαελ Ροντρίγκες, Ζοάο Μάρκες (63' Ματέους Φερνάντες), Βάσκο Σόουζα, Πάουλο Μπερνάρντο, Φρανσίσκο Κονσεϊσάο (78' Ενρίκε Αραούχο), Φάμπιο Σίλβα (63' Τιάγκο Τόμας)), Κάρλος Μπόργες.

Ελλάδα: Τζολάκης, Κίτσος, Κωστή, Κωνσταντόπουλος, Τουρκοχωρίτης (46' Κοσίδης), Ζουγλής (61' Δαρέλας), Μεταξάς, Κουρφαλίδης, Κρυπαράκος, Κούτσιας (61' Νιάρχος), Σουρλής (84΄Μπελεβώνης).

Η βαθμολογία

1. Πορτογαλία 12

2. Κροατία 7

3. Νησιά Φερόε 7

4. Ελλάδα 5

5. Λευκορωσία 3