Λάμπρος Δημητρογιάννης: Σε Ενεργειακό Κόμβο εξελίσσεται η Αιτωλοακαρνανία

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Λάμπρος Δημητρογιάννης, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την υλοποίηση του έργου των Ενεργειακών Κοινοτήτων ανέφερε ότι, σε 4 χρόνια επίπονης προσπάθειας, δώσαμε Ενέργεια στην Αιτωλοακαρνανία, μετατρέποντάς την σε Ενεργειακό Κόμβο της χώρας!

Μαζί με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, καταφέραμε να "σπάσουμε" τα σύνδρομα μιζέριας και φόβου στην περιοχή μας, δίνοντας πλεονεκτήματα που κανένας άλλος δεν έφερε πριν, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα επεσήμανε τα εξής:

- Με 2.000 μικρές και μεσαίες επενδύσεις στον τομέα της Ενέργειας.

- Με την έλευση του Φυσικού Αερίου στο Αγρίνιο.

- Με την έγκριση 15 Μονάδων Αποθήκευσης Ενέργειας.

- Με την λήψη συγκεκριμένων ανταποδοτικών για τον Διεθνή Αγωγό EASTMED.

- Με τη συμβολή της Περιφέρειας σε 30 μεγάλα έργα ήπιας μορφής ενέργειας, όπως το μεγάλο έργο αντλιοταμίευσης στο Βάλτο.

- Με τη  έμπρακτη στήριξή μας στην ηλεκτροδότηση των ΤΟΕΒ και στη διασφάλιση της αγροτικής μας παραγωγής.

- Με την υλοποίηση του προγράμματος Αγροτικού Εξηλεκτρισμού.

- Και κυρίως με την έλευση επενδύσεων άνω του 1,5 δις ευρώ και τη δημιουργία εκατοντάδων σταθερών θέσεων εργασίας!

Και προχωρούμε γοργά και αποφασιστικά για την υλοποίηση του μεγάλου έργου των Ενεργειακών Κοινοτήτων, που μπήκε πλέον επίσημα στον κατάλογο καλύτερων πρακτικών Βιώσιμης Ανάπτυξης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, σημείωσε ο κ. Δημητρογιάννης.

Ο κ. Λάμπρος Δημητρογιάννης είναι Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Μπροστά για όλους» με επικεφαλής το Νεκτάριο Φαρμάκη.