Ο Χρήστος Κολοβός υποψήφιος με τον συνδυασμό «Αγρίνιο Νέα Αρχή -Τόπος να ζεις»

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Ο εκπαιδευτικός Χρήστος Κολοβός θα είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου, με τον συνδυασμό «Αγρίνιο Νέα Αρχή -Τόπος να ζεις», με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου, για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Δυναμώνουμε το Συνδυασμό «Αγρίνιο – Νέα αρχή - Τόπος να ζεις» με έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη. Ο Χρήστος Κολοβός, με έντονη συνδικαλιστική και διοικητική δράση, έχει υπηρετήσει την Εκπαίδευση από θέσεις ευθύνης. Είναι Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και συμμετέχει ενεργά σε όλες τις εξελίξεις που αφορούν το χώρο της παιδείας. Πατέρας δύο παιδιών επιβεβαιώνει την ανάγκη για συμμετοχή στην προσπάθεια για ένα Αγρίνιο υπερήφανο, νοικοκυρεμένο και δημιουργικό».

Από την πλευρά του ο Χρήστος Κολοβός, ανέφερε τα εξής:

«Φίλες και φίλοι, συνδημότισσες και συνδημότες,

Επειδή αγαπάμε τον τόπο που ζούμε, θέλουμε να τον δούμε να προοδεύει και να ομορφαίνει, να κρατάει τη νέα γενιά εδώ και να κάνει την καθημερινότητα των πολιτών του καλύτερη, ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του νυν δημάρχου μας Γιώργου Παπαναστασίου για συμπόρευση στην κοινή αυτή προσπάθεια. Στις εκλογές του Οκτώβρη θα είμαι παρών στον αγώνα για να συνεχίσει ο Δήμος Αγρινίου την πορεία του προς τα εμπρός! Όλες κι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά!»

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Κολοβός Χρήστος γεννήθηκε το 1966 στο χωριό Ροσκά του νομού Ευρυτανίας. Σε μικρή ηλικία εγκαταστάθηκε στο Αγρίνιο, όπου και τέλειωσε το Λύκειο. Αποφοίτησε απ’ την Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία Πατρών. Είναι επίσης Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Διπλωματούχος του Διδασκαλείου διετούς Μετεκπαίδευσης του ίδιου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στη Διδακτική της Φυσικής, Πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Α.Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διαχείριση και Αξιολόγηση Σχολικών Μονάδων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Από το πέρας των στρατιωτικών του υποχρεώσεων το 1989 μέχρι σήμερα εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Είναι Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αιτωλ/νία. Έχει επίσης διατελέσει Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας και διευθυντής Δημοτικών Σχολείων. Έχει εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου την περίοδο 2014-19 με την παράταξη του νυν δημάρχου Αγρινίου κ. Παπαναστασίου. Στο χώρο της εκπαίδευσης έχει εκλεγεί Αιρετός αντιπρόσωπος των εκπαιδευτικών στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αιτωλ/νίας επί 4 έτη και Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Αγρινίου – Θέρμου.

Έχει συγγράψει βιβλία εκπαιδευτικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και συμμετάσχει σε Πανελλήνια Συνέδρια με εισηγήσεις του. Είναι έγγαμος με την εκπαιδευτικό Άννα Παναγιωτοπούλου κι έχουν δυο παιδιά, τη Μαρία και τον Νικηφόρο.