Η τελετή λήξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, στο Αγρίνιο

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 27 Αυγούστου, το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών όπου παρουσία δεκάδων θεατών πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης στην κεντρική πλατεία Αγρινίου με την συμμετοχή χορευτικών τμημάτων από 10 χώρες.

Και χθες πολύς ήταν ο κόσμος που παρακολούθησε τα χορευτικά, δείχνοντας έμπρακτα με την δυναμική αυτή παρουσία και το ζεστό χειροκρότημα ότι, το Αγρίνιο είναι η πόλη που αγαπά και στηρίζει το πολιτισμό. Αγαπά και στηρίζει την παράδοση. Οι συμμετοχές ήταν από την Αρμενία, από το Εκουαδόρ, από την Ιαπωνία, από την Ισπανία, από την Ιταλία, από την Κροατία, από την Κύπρο, από την Πολωνία, από την Ουρουγουάη,  από την Ταϊβάν, μαζί με τοπικούς Χορευτικούς Συλλόγους.

Την τελετή λήξης άνοιξε η παραδοσιακή πολυφωνική μουσική Ελλάδας και Βαλκανίων «Folklore Vocal Ensemble», συνοδευόμενοι από το Σύνολο Παραδοσιακών Κρουστών του Δήμου Αγρινίου. Επίσης εντυπωσίασαν οι χορευτές από την Πολωνία που τραγούδησαν άψογα το "Απόψε στις ακρογιαλιές" ένα λαικό ελληνικό τραγούδι του Β. Τσιτσάνη!

Ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου ανέφερε ότι: «Το Διεθνές Φεστιβάλ συνεχίζει με τη δική σας στήριξη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν για τη διοργάνωση. Την ΚΕΔΑ και όλα τα στελέχη, την Αντιδήμαρχο Μαρία Παπαγεωργίου, τους χορευτές μας  τον υπεύθυνο της διοργάνωσης κ.Θεοφάνη Τσιάμη και την κ. Έβελυν Τριανταφύλλου η οποία κάθε χρόνο επιμελείται την παρουσίαση».

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ελληνικά και ξένα συγκροτήματα πραγματοποίησαν παραστάσεις στις δημοτικές ενότητες χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας με άλλους λαούς. Το Φεστιβάλ της πόλης υποδέχθηκε συνολικά 400 χορευτές από 10 χώρες, γεμίζοντας χρώματα, μουσική και χορό τον φιλόξενο τόπο μας! Και του χρόνου!

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαλέξης