Επίσκεψη Θαν. Μαυρομάτη στον Πλάτανο Καλυβίων - Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Πολλές ζημιές σε καλλιέργειες αλλά και στο δίκτυο της ΔΕΗ, προκάλεσε το χθεσινό μπουρίνι, που έπληξε τον Πλάτανο Καλυβίων. Ισχυρή χαλαζόπτωση και θυελλώδεις άνεμοι ισοπέδωσαν κυριολεκτικά καλλιέργειες καλαμποκιού και μηδικής, διέλυσαν δίχτυα προστασίας σε εγκαταστάσεις με ακτινίδια και η χαλαζόπτωση έπληξε τον καρπό ακτινιδίων που βρίσκεται σε κατάσταση ωρίμανσης.

Η χαλαζόπτωση ήταν τόσο ισχυρή και με μεγάλο όγκο που 18 ώρες αργότερα, όπως θα δείτε σε φωτογραφίες, το χαλάζι δεν είχε λοιώσει ακόμη.

Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ και εργολάβου απο το πρωί της Παρασκευής αντικατέστησαν την κολώνα που είχε υποστεί ζημιά και αποκαταστάθηκε πλήρως η ρευματοδότηση της περιοχής

Ο δυνατός αέρας ξήλωσε σκέπαστρα και στέγες απο αποθήκες μεταφέροντας αρκετά μέτρα υλικά δημιουργώντας κινδύνους για οχήματα και περαστικούς.

Στις πληγείσες περιοχές βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μαυρομάτης με κλιμάκιο της Περιφέρειας, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Καλυβίων Δημήτρη Αναστασίου, τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Καλυβίων, Κώστα Ζαπντιώτη, συνομίλησε με παραγωγούς και επισκέφθηκε καλλιέργειες ακτινιδίων, μηδικής και καλαμποκιού, που υπέστησαν ζημιές.

Πηγή: agrinio24.gr - Άγγελος Πολύζος