Στρατούλα Πατσαούρα: Η δωρεά εικόνας προς τιμή της Παναγίας Προυσιώτισας

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Μια θαυμάσια εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισας φιλοτεχνήθηκε πριν μερικά χρόνια με δαπάνη της συγχωριανής μας Στρατούλας Πατσαούρα – Σκιαδά και κοσμεί τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καμαρούλας, ένα τάμα που εκπληρώθηκε για την Αρχόντισσα της Ρούμελης.

Η κυρία Στρατούλα (Ευστρατία), με καταγωγή από τα Καλύβια, κάτοικος Αγρινίου, κάθε χρόνο στέκεται ευλαβικά μπροστά στην Ιερά Εικόνα και ευχαριστεί την Παναγία μας για την στήριξη και την ευλογία που δίνει απλόχερα τόσο στην ίδια όσο και στην οικογένειά της.

Όπως μας περιγράφει η συμπατριώτισσά μας, όταν ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί, αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες και ζήτησε με ταπεινότητα και ευλάβεια από την Παναγία Προυσιώτισα να την βοηθήσει... Η Μεγαλόχαρη εμφανίστηκε σαν όραμα στον ύπνο της και πράγματι οι ικεσίες και οι προσευχές της κυρίας Στρατούλας εισακούστηκαν…

Τον επόμενο καιρό η οικογένεια της Στρατούλας Πατσαούρα – Σκιαδά, τηρώντας την υπόσχεση προς το Ιερό Πρόσωπο της Παναγίας της Προυσιώτισας, βάφτισε και τις δυο κόρες της στο μοναστήρι που βρίσκεται στον Προυσό Ευρυτανίας, ενώ πριν 15 χρόνια (2008) με δικά της έξοδα, ανέθεσε σε Γιαννιώτικο Εργαστήριο Αργυροχρυσοχοΐας να φιλοτεχνήσει ένα ακριβές αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Προυσιώτισας προκειμένου και να το προσφέρει ως δωρεά –δέηση στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Καμαρούλας!

Η υπέροχη εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισας, είναι τοποθετημένη σε ξύλινη προθήκη στην είσοδο του ναού και κάθε χρόνο τον Αύγουστο, τιμάται η Χάρη της!

Ο ιερέας του Αγίου Γεωργίου Καμαρούλας, π. Σπυρίδων Σωτηρόπουλος, εξέφρασε πολύ καλά λόγια και πολλές ευχαριστίες προς την κυρία Στρατούλα Πατσαούρα – Σκιαδά για αυτή την σημαντική της προσφορά, ενώ από την πλευρά της η κυρία Στρατούλα παρακαλεί και ζητά από όλους μας να επικαλούμαστε την στήριξη και τη βοήθεια της Παναγίας μας, όπως και να τιμούμε κάθε μέρα τη Θεία Χάρη της!

Επιμέλεια: Γιώργος Αν. Πανταζόπουλος