Ο Γιώργος Γαλανόπουλος μετέχει στην Γιορτή Ποδηλάτου, Παρίσι-Μπρεστ-Παρίσι

Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Ο συμπατριώτης μας με καταγωγή από τα Καλύβια Αγρινίου, Γιώργος Ι. Γαλανόπουλος, συμμετέχει για πρώτη φορά στην Γιορτή του Ποδηλάτου, Παρίσι-Μπρεστ-Παρίσι (Paris Brest Paris), ένα brevet μήκους 1.200 χλμ. το οποίο αποτελεί την παλαιότερη ποδηλατική διοργάνωση στον κόσμο και μάλιστα διεξάγεται για μόλις 27η φορά από το 1891.

Η εκκίνηση της δύσκολης και απαιτητικής διαδρομής δόθηκε στο Ραμπουιλέ (Rambouillet) ενώ φέτος συμμετέχουν περίπου 8 χιλιάδες ποδηλάτες από όλο τον κόσμο, ενδεικτικά από χώρες όπως η Αυστραλία, η Κίνα,η Ιαπωνία, η Ινδία, ο Καναδάς, τις ΗΠΑ, την Βραζιλία, με τις καιρικές συνθήκες να είναι ιδανικές!

Ο Γιώργος Ι. Γαλανόπουλος μας έγραψε συγκεκριμένα: «Έφθασα νωρίτερα μια μέρα στο σημείο εκκίνησης για να πάρω το νούμερο συμμετοχής μου, το Μ037, για τον αγώνα της Κυριακής (20/08). Έχουν έρθει αναβάτες στο Ραμπουιλέ από όλο τον κόσμο, κάθε ηλικίας και με κάθε μέσο. Κάθε λογής ποδήλατο και όλοι μαζί θα ποδηλατίσουμε συνολικά 1200 χλμ, δηλ. 600 χλμ. μέχρι την Μπρεστ στη βορειοδυτική Γαλλία και άλλα 600 χλμ. να φτάσουμε πίσω στο Ραμπουιλέ το οποίο είναι 50 χλμ. έξω από το Παρίσι. Με το εθνόσημο της Ελλάδας μας και με άλλους 53 Έλληνες ποδηλάτες, συμμετέχουμε σε αυτήν την ποδηλατική γιορτή. Πρέπει να φτάσουμε στο τερματισμό στις 24 Αυγούστου, για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή μας. Φιλιά πολλά από όλους μας εδώ στη Γαλλία!».

Μπορείτε να δείτε την πορεία του σε πραγματικό χρόνο, πατώντας τον σύνδεσμο:

https://track.rtrt.me/e/CC-2023?fbclid=IwAR1fCxtSF1b4xWfx707zfKd2xVdqqflZV3nwUztuDLuiUZJZDzsnUlsAcyQ#/tracker/RBFV2TKU,RWZPHB6G,RML4EDGY

 

Παρίσι-Μπρεστ-Παρίσι: (Γαλλία)

Εκκίνηση: Bergerie Nationale, Ραμπουιγιέ

Μήκος: 1.200 χλμ,  Αναβάτες: 8.000

Είναι μια αυτοφερόμενη διαδρομή 1.200 χιλιομέτρων από το Παρίσι, στη Βρέστη στις ακτές της Βρετάνης, και πάλι πίσω. Ο πρώτος αγώνας ήταν το 1891 και θεωρείται η παλαιότερη ποδηλατική διοργάνωση που υπάρχει ακόμα σήμερα και βρίσκεται στην κορυφή του Ημερολογίου Audax και Randonneuring.

Η ιστορία, το κύρος και η πρόκληση του Παρίσι-Μπρεστ-Παρίσι (PBP) προσελκύει αναβάτες από όλο τον κόσμο και το γεγονός ότι πραγματοποιείται μόνο κάθε τέσσερα χρόνια απλώς προσθέτει στην αίσθηση της περίστασης.