Δεύτερη εβδομάδα Παρακλήσεων στην Ι.Μ. Αιτωλίας & Ακαρνανίας

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

Με κατάνυξη και τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέσθηκαν οι Παρακλήσεις της Παναγίας μας στους Ιερούς Ναούς και στις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας όλες αυτές τις ημέρες μέχρι την κορυφαία θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός συνεχίζοντας την περιοδεία του στις Ενορίες της υπαίθρου χοροστάτησε στις ακολουθίες του Μικρού και του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος της Παναγίας στις Ενορίες του Αγίου Δημητρίου Δρυμού Βονίτσης και του Αγίου Αθανασίου Παληαμπέλων Βονίτσης την Τρίτη 8 Αυγούστου, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σπολάιτας Αγρινίου την Τετάρτη 9 Αυγούστου, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Άνω Κερασόβου Μακρυνείας την Πέμπτη 10 Αυγούστου και Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγίας Σοφίας Θέρμου την Παρασκευή 11 Αυγούστου.

Μιλώντας στους πιστούς αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας αναλύοντας τροπάρια από τις δύο ακολουθίες. Τόνισε ότι η Παναγία μας είναι η Δέσποινα του κόσμου που χαρίζει απλόχερα ελπίδα και προστασία στους ανθρώπους που καταφεύγουν ικετευτικά σε αυτή. Γίνεται η ελπίδα και το στήριγμα του ανθρώπου, όταν οι τρικυμίες του βίου κλονίζουν την ύπαρξή του.

Στον αντίποδα των ασθενειών, των δυσκολιών, του πόνου, της θλίψης, του πένθους, που κάποια στιγμή όλοι οι άνθρωποι βιώνουμε στη ζωή μας, έρχεται η Παναγία για να μεσιτεύσει, να θεραπεύσει, να παρηγορήσει, να θαυματουργήσει και γίνεται η καταφυγή και το λιμάνι μας, όταν οι τρικυμίες του βίου κλονίζουν το σκάφος της ζωής μας.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος στην Ενορία της Σπολάιτας απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον Προϊστάμενο της Ενορίας π. Σπυρίδωνα Καπελλάκη, τον οποίο συνεχάρη και επαίνεσε για την αθόρυβη, αλλά πολύ αποδοτική ποιμαντική εργασία του στην όμορφη αυτή Ενορία.

Επίσης την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αγία Σοφία Θέρμου απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον π. Κωνσταντίνο Παπακωστόπουλο, επιβραβεύοντάς την έως σήμερα διακονία του στην Ενορία. Τον συνεχάρη για την ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου που κοσμεί τον Ναό, για την αγιογράφηση του Ναού που φιλοτεχνεί αυτός και η πρεσβυτέρα του και για την όμορφη εφηβική γυναικεία χορωδία που έψαλλε, τρία από τα μέλη της οποίας είναι θυγατέρες του π. Κωνσταντίνου. Επίσης χειροθέτησε αναγνώστη τον υιό του π. Κωνσταντίνου, Θεολόγο Παπακωστόπουλο, φοιτητή θεολογίας, ευχόμενος σε αυτόν να διακονεί με ζήλο και ταπείνωση το ιερό Αναλόγιο και την τοπική Εκκλησία.

Αμέσως μετά τις ιερές ακολουθίες ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους πιστούς, να συνομιλήσει μαζί τους και να ακούσει τα προβλήματά τους.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Ιεράς Μητροπόλεως