Προβλήματα στην υδροδότηση του οικισμού Αγ. Γεωργίου Καλυβίων

Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε, οι κάτοικοι στον οικισμό του Αγίου Γεωργίου αντιμετωπίζουν τις τελευταίες ημέρες αρκετά προβλήματα με την υδροδότηση, λόγω χαμηλής πίεσης του νερού, μια κατάσταση που επιδεινώθηκε και λόγω του παρατεταμένου καύσωνα.

Ειδικά μετά το μεσημέρι πολλά σπίτια δεν έχουν στάλα νερό αφού ¨κόβεται¨ για κάποιες ώρες η παροχή του στο δίκτυο, προκειμένου να γίνει εξοικονόμηση, αλλά και τις υπόλοιπες ώρες η πίεση είναι πολύ χαμηλή στις βρύσες των νοικοκυριών. Παράλληλα η παλαιότητα του δικτύου, καθώς και και το πότισμα των κήπων, δημιουργούν επιπλέον προβλήματα και υπερκατανάλωση ύδατος.

Αντίστοιχα και κάποιοι κάτοικοι που έχουν στην περιοχή ποιμνιοστάσια, μας είχαν ενημερώσει πριν δέκα μέρες ότι, το πόσιμο νερό ήταν αρκετά μειωμένο και δεν έφτανε για να καλυφθούν οι ανάγκες για πότισμα των ζώων τους.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί από κατοίκους τόσο η Κοινότητα Καλυβίων όσο και η ΔΕΥΑ Αγρινίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, την Δευτέρα τεχνικό κλιμάκιο θα κάνει ελέγχους και θα δοκιμάσει να αυξήσει την πίεση στο δίκτυο, μήπως και βελτιωθεί η κατάσταση.

Δεν γνωρίζουμε αν είναι εφικτό να επαναλειτουργήσει άμεσα το εφεδρικό υδραγωγείο στα Καλύβια, ώστε να παροχετευτεί από εκεί νερό και να δώσει προσωρινή λύση στην υδροδότηση, ενώ μεσοπρόθεσμα θα προτείναμε να γίνει τεχνική μελέτη για αναβάθμιση του δικτύου και της παροχής νερού στον οικισμό Αγίου Γεωργίου.