Η Ειρήνη Δρακοπούλου 23 χρόνια στο "τιμόνι" της οργάνωσης «Ελπίδα για ζωή»

Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Την ανάγκη να συνεχιστεί το έργο της οικονομικής και ηθικής στήριξης στα Ελληνόπουλα με σοβαρές ασθένειες, αλλά και τις οικογένειές τους, προωθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, επί 23 συναπτά έτη, η υπεύθυνη κα Ειρήνη Δρακοπούλου και τα μέλη της ομογενειακής οργάνωσης «Ελπίδα για ζωή» (Hope For Life US). Σε μήνυμά της από τη Νέα Υόρκη, η κα Δρακοπούλου αναφέρει:

«Φίλες και φίλοι,

Ο Οργανισμός Hope for Life (Ελπίδα για ζωή) είναι ένας οργανισμός μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη από μια ομάδα γνωστών και αγνώστων γυναικών.  Ήταν 7 Ιουλίου του 2000, όταν μέλη της Ελληνικής ομογένειας, ένωσαν τα φιλάνθρωπα συναισθήματά τους για να ιδρύσουν έναν Οργανισμό ο οποίος με τις δράσεις του θα συμπαραστέκονταν στον ανθρώπινο πόνο και παράλληλα τα μέλη και οι φίλοι να βοηθήσουν οικονομικά για ιατρικές περιθάλψεις, οικογένειες  που πρέπει να έρθουν στην Αμερική με τα άρρωστο αγγελούδι τους, σε διάφορα εξειδικευμένα νοσοκομεία για ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή θεραπεία.

Εκεινη την την μέρα λοιπόν η κα Ειρήνη Δρακοπούλου κάλεσε μερικές κύριες και μοιράστηκε την σκέψη της να να δημιουργήσουν έναν Οργανισμό αγάπης…! Μια ιδέα ευλογημένη, θεόσταλτη … Αυτήν την μέρα λοιπόν  εμπιστεύτηκαν την δύναμη της αγάπης και σήμερα κλείσαμε 23 χρόνια από την ίδρυση του φιλανθρωπικού μας έργου. 23 χρόνια προσφορά αγάπης και ελπίδα για ζωή!

Βέβαια τα προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν κατα την πορεία της δημιουργίας του και μέχρι σήμερα πολλά, πολλές φορές ανεξίτηλα δύσκολα. Όμως η αγάπη και το πείσμα υπερίσχυσε για όλους εμάς τους ανθρώπους του ιδρύματος και όλους τους συνεργάτες και υποστηρικτές μας που αγωνίστηκαν μαζί μας για την δημιουργία και την πραγματοποίηση αυτή της ιδέας…!

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να παρακολουθούμε την πορεία και την καταξίωση του στην κοινωνία μας να ακούμε καθημερινά τα θετικά σχόλια, από ανθρώπους που έχουν βοηθηθεί. Είναι χαρά μας, να βλέπουμε κάθε προσπάθεια μας να βλασταίνει όλα αυτά τα 23 χρόνια και να αποδίδει τους γόνιμους καρπούς. Αν κάτι με έμαθε  η ζωή στα 23 χρόνια λειτουργίας  αυτό είναι σίγουρα η τεράστια σημασία που έχει η υγεία στη ζωη μας! Έτσι έχουμε ανάγκη από αλληλεγγύη, αγάπη και στήριξη σε όσους μας χρειάζονται. Ας ευαισθητοποιηθούμε, ας αγκαλιάσουμε, ας σταθούμε δίπλα σε κάθε παιδί, σε κάθε απελπισμένο που περνάει μια τέτοια δοκιμασία. Ας οπλιστούμε με το πιο ισχυρό όπλο που έχουμε και δεν είναι άλλο από την αγάπη που κάνει θαύματα…! Είναι το πιο απύθμενο και ουσιαστικό συναίσθημα . Είναι ουρανός χωρίς τέλος, θάλασσα χωρίς άκρη και μάλιστα όταν αυτή η αγάπη κατευθύνεται στου μικρούς αγγέλους που βλέπουν πριν ακόμη καλά καλά γεννηθούν τη σκληρή πραγματικότητα της ζωής και σε νέους ανθρώπους που αγωνίζονται για την ζωη τους, τότε ξεπερνάει τα όρια…  Ο καρκίνος τραυματίζει την ζωή… Δεν σφραγίζει όμως την ελπίδα…! Για αυτούς του λόγους  ο Οργανισμός μας  με πολύ σεβασμό θα αφουγκράζεται και θα συμπαραστέκεται σε κάθε κάλεσμα μιας απεγνωσμένης φωνής απ’ όπου και αν προέρχεται .

Τέλος θα ήθελα να σας ευχαριστήσουμε τόσο εγώ ως Πρόεδρος, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την προσφορά σας και την διάθεση να στηρίζεται τον Οργανισμό μας αυτά τα 23 χρόνια , με την ευχή να γιορτάζουμε για πολλά πολλά χρόνια τα γενέθλια του. Χρόνια πολλά στο Hope for Life».

Εμείς ξεκινήσαμε το ταξίδι της αγάπης και της ελπίδας με οδηγό την ψυχή μας, που μας έφερε σε όλους εσάς, τους αγαπητούς φίλους και υποστηρικτές μας, ούτως ώστε να μετατρέψουμε τη δυστυχία σε χαρά και την απελπισία σε ελπίδα… Αγάπη είναι να μετατρέπεις την ευαισθησία της καρδιάς σε λέξεις και να τις στέλνεις σε ένα γράμμα . Ένα γράμμα που βρήκε καλούς παραλήπτες όλους εσάς που υπάρχετε ανάμεσα μας, γνωστοί άγνωστοι δίπλα μας, αλλά και μακριά μας, πέρα από τα σύνορα της Νέας Υόρκης.

Η αγάπη βρίσκεται μέσα σε μικρές αλλά και ουσιαστικές πράξεις με απλές κινήσεις όπως ένα χαμόγελο, ένα πιάτο φαγητό , φάρμακα, ελπίδα, μια αγκαλιά στους κουρασμένους της Γης. Όσο υπάρχουν άνθρωποι σαν και εσάς, όλα είναι δυνατά, το καλύτερο ελπιδοφόρο μήνυμα που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε για τις αξίες της ζωής…!

Ευχόμαστε η ποιότητα του κοινωνικού μας έργου, να εμπνέει και να ακτινοβολεί στο μέλλον , γιατί αναμφίβολα είναι ένα έργο κοινωνικής ευαισθησίας που πρέπει όλοι να το προστατεύσουμε .

Ευχόμαστε σε όλες και όλους ένα όμορφο χαρούμενο ήρεμο με υγεία καλοκαίρι…

Καλό καλοκαίρι…!

Με τον σύζυγό της Μίμη Δρακόπουλο από τα Καλύβια Αγρινίου