Πρωινή ποδηλατοβόλτα στα Καλύβια

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Η ερασιτεχνική ποδηλασία κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους , ενώ στο Αγρίνιο και τη γύρω περιοχή πολλοί είναι αυτοί που ασχολούνται και αθλούνται συχνά, διασχίζοντας διαδρομές στην ενδοχώρα του νομού μας. Μια αγαπημένη διαδρομή που επιλέγουν αρκετές φορές οι ποδηλάτες, είναι το πέρασμά τους από τα Καλύβια και τους οικισμούς Πλατάνου και Αγίου Γεωργίου.

Σήμερα το πρωί μια μικρή ομάδα ποδηλατών δρόμου πέρασε από τα Καλύβια, αφού η συγκεκριμένη διαδρομή είναι σχετικά εύκολη, χωρίς εμπόδια και ανηφοριές, πολλές φορές επίσης είτε κατά μόνας, είτε σε γκρουπ  συμπολίτες μας που αγαπούν το ποδήλατο και τις διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή, εκτός αστικού κέντρου, πραγματοποιούν τις ποδηλατικές τους εξορμήσεις.

Η ποδηλασία είναι μια εξαιρετική άσκηση, με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό, ενώ μπορεί να είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα η οποία συνδυάζεται εύκολα με βόλτα και ξεκούραση, χωρίς να πιέζει τον αναβάτη με επιδόσεις και χρόνους. Πάντως η γνώση των βασικών κανόνων του δρόμου κάνουν την οδήγηση πιο ασφαλή και ευχάριστη.

Πάντα βέβαια λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα για την αποφυγή ατυχημάτων όπως ΠΑΝΤΑ ΚΡΑΝΟΣ, φώτα, αντανακλαστικά εφέ στα ρούχα, ούτως ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος ατυχήματος…

Φωτογραφίες: Νίκος Σισμανίδης