Επιτυχημένο το 1ο Beach Volley Cup, στο Αγρίνιο

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Ολοκληρώθηκε στο Αγρίνιο το 1ο Beach Volley Cup με τους τελικούς γυναικών και ανδρών που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με τον ΓΦΣ Παναιτωλικό και αποτέλεσε έναν από τους σταθμούς του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ΕΟΠΕ( Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης).

Μία εβδομάδα μετά το χρυσό μετάλλιο στο τουρνουά Open στα Χανιά, η Διονυσία Μάτιου και η Λίζα Τριανταφυλλίδη κατέκτησαν και το 1o Agrinio Beach Volley Cup, στις κατάμεστες κερκίδες του γηπέδου που δημιουργήθηκε δίπλα στο γήπεδο του Παναιτωλικού για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

Το 2Χ2 στο φετινό σιρκουί έκαναν και οι πρωταθλητές Ελλάδας Παναγιώτης Ιωαννίδης και Θοδωρής Παπαδημητρίου, οι οποίοι μετά το Open της Καλαμαριάς πήραν τη πρώτη θέση και στο Αγρίνιο.

Ο κόσμος είχε κατακλύσει από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου τις κερκίδες του 1ου Agrinio Beach Volley Cup για να παρακολουθήσουν τους αγώνες της τελευταίας ημέρας και όλες οι ομάδες πρόσφεραν όμορφο θέαμα και κέρδισαν το χειροκρότημα των θεατών που αγκάλιασαν την διοργάνωση από την πρώτη μέχρι την τελευταία ημέρα.

Στο Αγρίνιο βρέθηκε και η Ολυμπιονίκης Βάσω Καραντάσιου που βραβεύτηκε από τον Δήμο Αγρινίου και τον Δήμαρχο Γιώργο Παπαναστασίου, όπως επίσης και από τους διοργανωτές, την North Area Beach Volley Circuit με τον Γιάννη Τσαϊρέλη να της δίνει μία φανέλα της διοργάνωσης.

Στον τελικό των γυναικών, η Διονυσία Μάτιου με την Λίζα Τριανταφυλλίδη επικράτησαν μετά από 33 λεπτά με 2-0 (21-12, 21-19) σετ της Ευανθίας Λάβδας και της Ιφιγένειας Σαμπάτη, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο χωρίς να χάσουν σετ στην διοργάνωση. Το πρώτο σετ πήγε εύκολα στις Μάτιου, Τριανταφυλλίδη, ενώ το δεύτερο κρίθηκε με το μίνιμουμ της διαφοράς (21-19).

Οι πρωταθλητές Ελλάδας Παναγιώτης Ιωαννίδης και Θοδωρής Παπαδημητρίου όπως και στην Καλαμαριά, έτσι και στο Αγρίνιο νίκησαν στον τελικό τον Ιάσονα Κανέλλο και τον Γιώργο Τερζόγλου με 2-1 (21-14, 18-21, 15-11) σετ.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και στο πρώτο σετ το 8-12 του Κανέλλου και του Τερζόγλου έγινε 21-14 για το δίδυμο από την Θεσσαλονίκη. Στο δεύτερο σετ, Ιωαννίδης και Παπαδημητρίου προηγήθηκαν με 5-1, Κανέλλος και Τερζόγλου πέρασαν μπροστά με 11-15 αλλά ήρθε ξανά η ισοφάριση σε 15-15. Με όμορφο πέρασμα του Κανέλλου έγινε το 21-18 για να πάει το ματς στο τάι μπρέικ.

Στο τρίτο σετ, Ιωαννίδης και Παπαδημητρίου μετά το 10-10 ξέφυγαν στο σκορ, για να το κατακτήσουν με 15-11 για το τελικό 2-1 σετ.

Τις απονομές έκαναν ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χρήστος Ζαρκαβέλης, ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Τάκης Αντωνόπουλος, η Ολυμπιονίκης Βάσω Καραντάσιου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοπονήσου (ΕΣ.ΠΕ.Π.) Θοδωρής Κανελλόπουλος και ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού Παναγιώτης Στεργίου.

Οι νικητές και οι νικήτριες πρόσθεσαν από 100 βαθμούς στην ατομική τους βαθμολογία και οι φιναλίστ από 90.

volleyball.gr (Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης)

Δήλωση του Αντιδημάρχου Χρήστου Ζαρκαβέλη για το  1ο Agrinio Beach Volley Cup.

«Με αγωνιστική επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή φιλάθλων  πραγματοποιήθηκε το 1ο Agrinio Beach Volley Cup. Οι Αγρινιώτες αγκάλιασαν τη διοργάνωση, κατέκλυσαν τις κερκίδες  και επιβεβαίωσαν ότι το Αγρίνιο ήταν η σωστή επιλογή για την φιλοξενία των Αγώνων.

Οι αθλητές  δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη διοργάνωση και έδωσαν ραντεβού στο Αγρίνιο για το 2024. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν και συνέβαλλαν στην υλοποίηση της εξαιρετικής αθλητικής διοργάνωσης.

Την ΕΟΠΕ, τον Ερασιτέχνη Παναιτωλικό και την ΠΑΕ Παναιτωλικός, τους εθελοντές, την ιατρική ομάδα που κάλυψε τις ανάγκες των αγώνων καθώς και όλους τους φιλάθλους, μικρούς και μεγάλους.

 

Ξεχωριστά ευχαριστούμε τους:  Εμπόριο Φρούτων Χούσης,  Τσέτσος - Ιατρικός εξοπλισμός, Πράκτικα Χολέβας, Autovision Αγρινίου, Εκπαιδευτικός όμιλος Πρωτοπορία, Hyper Park, Γεωργικά Εφόδια Μεριγκλίτσης, Favela, Μπίμπας, West Med, Κόκκιος, Pantoula lighting, Intertan,Rharmanet, EKO Παπαδόπουλος, Σιαδήμος Θεόδωρος, Group Auto Service,  Ένωση Αγρινίου, Κουτέρης Αρτοποιήματα, Χριστόφορος Σώκος, Φαρμακείο Σκαρτσάρης».