Ημερίδα στο Αγρίνιο και παρουσίαση λευκώματος για τις Εχινάδες Νήσους (3/06)

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει το Σάββατο 3 Ιουνίου, στις 18:00 μ.μ. το απόγευμα, ημερίδα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί και θα διανεμηθεί δωρεάν το λεύκωμα «Εχινάδες Νήσοι - από τον μύθο στην πραγματικότητα», ενώ επίσης θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις σχετικά με τη βιοποικιλότητα των Εχινάδων Νήσων και τις διαχειριστικές δράσεις που υλοποιεί η Μονάδα Διαχείρισης.

Εχινάδες, τo μαγευτικό νησιωτικό σύμπλεγμα του Ιονίου Πελάγους που πήρε το όνομά του από τις ομώνυμες Νύμφες που μεταμόρφωσε ο ποταμόθεος Αχελώος, για να τις τιμωρήσει. Αυθεντικά αριστουργήματα φυσικής αρχιτεκτονικής, σμιλεμένα απ’ τον χρόνο, οι Εχινάδες κρύβουν μια ιδιαίτερη ποικιλία μορφών ζωής που συμπληρώνει και ενισχύει την ήδη πλούσια βιοποικιλότητα του Εθνικού Πάρκου. Στις εκατόν εξήντα οκτώ σελίδες του βιβλίου, επιχειρείται μία εμβριθή παρουσίαση των φυσικών στοιχείων και εξετάζονται τα αίτια εμφάνισής τους, ως αποτελέσματα μιας εξελικτικής πορείας που αντανακλά την αλληλεπίδραση ανθρωπίνων και φυσικών διεργασιών.

Γιορτάστε τη φύση μαζί μας!